Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» Χατζηδάκη (ΝΔ) και Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ) για τα περιφερειακά αεροδρόμια - «Λυπηρή η στάση της αντιπολίτευσης»

«Πόλεμος» Χατζηδάκη (ΝΔ) και Σταθάκη (ΣΥΡΙΖΑ) για τα περιφερειακά αεροδρόμια - «Λυπηρή η στάση της αντιπολίτευσης»
"Είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε στα αυτονόητα"
Απάντηση στις καταγγελίες του Γ. Σταθάκη περί του διαγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι λυπηρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συμφωνήσει ούτε στα αυτονόητα. Εκπλήσσουν, πράγματι, οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Σταθάκη για τις συμβάσεις παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων» σημείωσε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής της ΝΔ.
Ας σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης είχε κάνει λόγο για «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», καθώς «η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».
Αντιδρώντας, ο Κ. Χατζηδάκης διέτεινε πως «δεν είναι μόνο ότι η ανακοίνωση αναφέρεται ανακριβώς σε διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, όταν η επιβάρυνση ανά επιβάτη, που σήμερα είναι 12,7 ευρώ, θα κινείται στο ύψος των 13 ευρώ για 4 χρόνια και στη συνέχεια θα είναι απολύτως συγκρίσιμη με όλα τα γειτονικά μεσογειακά αεροδρόμια. Ακόμα περισσότερο εκπλήσσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί παντελώς ότι τέτοιου είδους συμβάσεις παραχώρησης έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης. Επίσης, παραγνωρίζει ότι πρόκειται για μια αποκρατικοποίηση που αποφέρει έσοδα 2,1 δισ. για το Δημόσιο, ενώ οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 330 εκατ. ευρώ την πρώτη τετραετία».
«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή, το 2008, στο υπουργείο Μεταφορών, αυτός που αντιδρούσε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος όμως αρνείται να δει την αλήθεια, αλλά και την ανάγκη να προχωρήσουμε στο δρόμο της Ευρώπης, πολύ απέχει από το να θεωρηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Τι μετέδιδε στις 25 Νοεμβρίου το bankingnews.gr
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, η ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Σήμερα, τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά.
Άρα δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία.
Η ενέργεια αυτή, δηλώνει ο κ. Σταθάκης, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας, πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους.
Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης