Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση νόμου για την αποκατάσταση 13ης σύνταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Πρόταση νόμου για την αποκατάσταση 13ης σύνταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα
Πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους επεξεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των δεσμεύσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ.
Η πρόταση νόμου η οποία θα κατατεθεί εντός του επόμενου μήνα, ενδεχομένως και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, θα αφορά την επαναφορά της 13ης σύνταξης έως 700 ευρώ.
Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου υπολογίζουν ότι η πρόταση νόμου που θα καταθέσουν αφορά περισσότερους από 1.200.000 χαμηλοσυνταξιούχους ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη κίνηση είναι και η κατάθεση πρότασης νόμου για την αποκατάσταση του 13ου μισθού σταδιακά.
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει μια σειρά από κινήσεις και πρωτοβουλίες που  αναδεικνύουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης του κόμματος όπως αυτό παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ενδέχεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση να επανακαταθέσει την πρόταση νόμου για την αντικατάσταση των  μνημονιακών νόμων που αφορούν τις απολύσεις καθώς και την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμότητων, που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

 

Δ.Α.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης