Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών και θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες
Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει απλώς το προβάδισμα, αλλά και κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Ανησυχία αλλά και αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκποσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε πως «η πολιτική της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι πάνω από τις αγορές και πάνω από τις Τράπεζες».
Ειδικότερα ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ανοίξει ένα καινούριο δρόμο για τη χώρα, σημειώνοντας ότι «θα αμφισβητήσει τον ρόλο των αγορών, οι οποίες θα πάψουν να καθορίζουν την πορεία της χώρας μας».
«Η πολιτική της κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι πάνω από τις αγορές και πάνω από τις Τράπεζες. Θα διεκδικήσουμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ασφαλώς θα προχωρήσουμε σε εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των Τραπεζών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Δίκτυο Οικονομολόγων και ο Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Ερευνας (ΜΑΧΩΜΕ) και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «δέσμια» των αγορών και «παραδίδει τα πάντα στους πιστωτές, δίνει γη και ύδωρ πριν, βεβαίως, γρήγορα, όπως φαίνεται, παραδώσει σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς».
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προέβλεψε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, μετά το «ναυάγιο του Παρισιού», όπως είπε, και την «παράδοση της κυβέρνησης».
Για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι ενωμένος και αποφασισμένος στη βάση των συνεδριακών του θέσεων, στη βάση του προγράμματος, που συλλογικά έχει διαμορφωθεί, και αυτό το πρόγραμμα εμείς θα το τηρήσουμε μέχρι τέλους».
Χαρακτήρισε «φαντασιώσεις κατεστημένων κύκλων» τα περί μεταβατικής κυβέρνησης και σημείωσε πως δεν υπάρχει καμιά βάση για εθνική συνεννόηση με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει απλώς το προβάδισμα, αλλά και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης