Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σηφουνάκης: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και συμφωνία για ΠτΔ και ημερομηνία εκλογών

Σηφουνάκης: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και συμφωνία για ΠτΔ και ημερομηνία εκλογών
Γραπτή δήλωση με την οποία ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλία, εξέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
Πρωτοβουλία για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.
«Άμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές», απευθύνει έκκληση ο βουλευτής.
Σε αντίθετη περίπτωση, συμπληρώνει ο κ. Σηφουνάκης, οι βουλευτές δικαιούνται να εικάζουν ότι «ο επικαλούμενος "κίνδυνος της καταστροφής" δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί».
Η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει -όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών, ανέφερε, επίσης, ο Ν. Σηφουνάκης, ενώ πρόσθεσε πως είχε προτείνει υποψηφίους κύρους από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναφέροντας την πρόταση για τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει», καταλήγει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης