Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποφάσεις της δικαιοσύνης τρικυμία εν κρανίω ή ακόμη χειρότερα καθοδηγούμενοι δικαστές;

Αποφάσεις της δικαιοσύνης τρικυμία εν κρανίω ή ακόμη χειρότερα καθοδηγούμενοι δικαστές;
Η δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση τις πράξεις αλλά με βάση τις ιδέες.
Κάτι συμβαίνει με την ελληνική δικαιοσύνη, κάτι πολύ σοβαρό.
Ο θεσμός της δικαιοσύνης ή τουλάχιστον μέρος του πάσχει, νοσεί βαρύτατα και προβαίνει σε κινήσεις που προκαλούν την κοινή γνώμη.
Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την Χρυσή Αυγή εντός 48 ωρών η δικαιοσύνη πραξικοπηματικά, απαράδεκτα, με έωλα επιχειρήματα και αντισυμβατικά με την λογική και της δικονομία αποφάσισε…για 3 έλληνες βουλευτές και ενώ κατηγορούνται με το ίδιο ακριβώς κατηγορητήριο… έλαβε εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις.
H δικαιοσύνη μπορεί να μετονομαστεί σε παραφροσύνη…
Ο Μπούκουρας ήταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ανεξαρτητοποιήθηκε.
Οι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος παραμένουν στην Χρυσή Αυγή.
Η δικαιοσύνη κλήθηκε να αποφασίσει για την αποφυλάκιση των βουλευτών οι οποίοι κατηγορούνται με το ακριβώς ίδιο κατηγορητήριο.
Ο Μπούκουρας επειδή έχει ανεξαρτητοποιηθεί και δυνητικά θα μπορούσε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφυλακίστηκε.
Οι Γερμενής και Ηλιόπουλος που παραμένουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν αποφυλακίστηκαν.
Άρα το κριτήριο αποφυλάκισης δεν είναι οι εγκληματικές πράξεις του κατηγορητηρίου αλλά το γεγονός ότι παραμένουν ή όχι στην Χρυσή Αυγή.
Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η ελληνική δικαιοσύνη ή βρίσκεται τρικυμία εν κρανίω ή ακόμη χειρότερα είναι καθοδηγούμενη.
Το ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε και φέρει τον Σαμαρά να δίνει εντολές ώστε η δικαιοσύνη να φερθεί πολύ σκληρά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι ο θεσμός έχει καταστεί διάτρητος.
Η δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση τις πράξεις αλλά με βάση τις ιδέες.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη διολίσθηση, μια επικίνδυνη παρακμή, μια επικίνδυνη εκτροπή της δικαιοσύνης την οποία η νέα κυβέρνηση πρέπει να εξυγιάνει.
Θα πρέπει όχι απλά να απομακρυνθούν αλλά να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη οι μεροληπτικοί και καθοδηγούμενοι δικαστές.
Μόνο παραδειγματική τιμωρία αξίζει σε δικαστές που δεν δικάζουν με βάση το πνεύμα του Συντάγματος αλλά καταδικάζουν κατ΄ εντολήν.
Η ώρα της κρίσεως πλησιάζει και για ορισμένους δικαστές που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα και την δικαιοσύνη δημιουργώντας στην κοινωνία την άποψη ότι προκατειλημμένοι δικαστές παραβιάζουν συστηματικά νόμους και Σύνταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης