Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Κ. Καραμανλή: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή εκλογές

tags :
Παρέμβαση Κ. Καραμανλή: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή εκλογές
Μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στη χώρα
Η παράταση μιας πολιτικής εκκρεμότητας μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στη χώρα, υποστήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθιστώντας σαφές ότι είναι υπέρ καθαρών λύσεων ως προς την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος συναντήθηκε με βουλευτές της ΝΔ και το βράδυ της Τετάρτης και χθες το πρωί, πήρε θέση ως προς τα σενάρια για ορισμό εκλογών μέσα στο 2015 ή περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού.
«Προτεραιότητα πρέπει να είναι τώρα οι ουσιαστικές επαφές με βουλευτές έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι στην τρίτη ψηφοφορία και εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει να γίνει ό,τι ρητά προβλέπει το Σύνταγμα», επισήμανε στους συνομιλητές του.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Έθνους, αναφορικά με το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού με αλλαγή του πρωθυπουργού, οι συνομιλητές του κυρίου Καραμανλή παραπέμπουν σε παλαιότερη δήλωσή του ότι «θα ήταν πραξικόπημα η αλλαγή εκλεγμένου πρωθυπουργού χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης