Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολιτικός σεισμός από τις καταγγελίες Χαϊκάλη για χρηματισμό - Μήνυση Σαμαρά - Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ

Πολιτικός σεισμός από τις καταγγελίες Χαϊκάλη για χρηματισμό - Μήνυση Σαμαρά - Στην αντεπίθεση οι ΑΝΕΛ
Η Ελλάδα σε αδιέξοδο και μαζί στον βούρκο και ο πολιτικός κόσμος
(upd15) Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει η καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης της απόπειρας χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη φέρεται να είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τέως τραπεζικός υπάλληλος, σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και νυν ανεξάρτητος σύμβουλος επενδύσεων, ο οποίος  προσήλθε στον Εισαγγελέα και κατέθεσε για 2,5 περίπου ώρες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Αποστολόπουλο
ς διαψεύδει κατηγορηματικά πως επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Π. Χαϊκάλη, καταγγέλλοντας δόλια κομματικά συμφέροντα και πολιτικές βεντέτες.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατέθεσε μήνυση για τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη στο Mega.
Σήμερα, Κυριακή λίγο μετά τις 11 το πρωί πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα για να καταθέσει ο κ. Χαϊκάλης καθώς και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, ο οποίος αρχικά είχε  επικαλεστεί "κώλυμμα" προκαλώντας την δυσφορία των εισαγγελικών αρχών.

Π. Καμμένος: «Αποκυήματα φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί δυσφορίας των Αρχών - Άρση απορρήτου ζητεί ο Π. Χαϊκάλης, θα μηνύσει τον Σαμαρά

Ο Π. Καμμένος πρόεδρος των ΑΝΕΛ΄,  χαρακτήρισε «αποκυήματα φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί δυσφορίας των εισαγγελικών Αρχών για τη στάση του.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος ενημέρωσε νωρίτερα την συνήγορό του πως αν δεν προσέλθει για κατάθεση η υπόθεση Χαϊκάλη θα κλείσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κ. Καμένο, ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη Γ. Αποστολόπουλο.
Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Καμμένος δεν θα κατέθετε λόγω "κωλλύματος", προκαλώντας "δυσφορία" στις αρχές.
Aναφερόμενος στις πληροφορίες που τον ήθελαν να αρνείται να δώσει κατάθεση σήμερα Κυριακή, ο κ. Καμμένος εξήγησε πως δεν είχε συνεννοηθεί με τις εισαγγελικές Αρχές αλλά με τον ταξίαρχο της Αστυνομίας Παναγιώτη Στάθη, στον οποίο εξήγησε πως δεν μπορούσε να καταθέσει σήμερα επειδή επιστρέφει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ ο γιος του.
Ισχυρίστηκε πως ο κ. Στάθης του απάντησε πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν καταθέσει τη Δευτέρα.
Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει παραδοθεί στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη με τον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο, προσθέτοντας πως το κρατά στο γραφείο του ο κ. Ντογιάκος. «Αν αυτό δεν αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης, τότε τι είναι;», διερωτήθηκε.
Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και παράσταση πολιτικής αγωγής, ζήτησε σήμερα, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου του 2014,  ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Π. Χαϊκάλης και τόνισε ότι θα μηνύσει τον Α. Σαμαρά.
Ο βουλευτής πήγε νωρίτερα σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Έλενα Τζούλη, η οποία προχώρησε σε δηλώσεις.
Σύμφωνα με την κ. Τζούλη, ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση.
Ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, έτσι ώστε να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.
Τόσο ο κ. Χαικάλης, όσο και η κ. Τζούλη, χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.

Μήνυση Σαμαρά για τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Ζητά εισαγγελική παρέμβαση

Μήνυση για τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη, καταθέτει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ζητά άμεσα εισαγγελική παρέμβαση.
Ειδικότερα σχετικά με όσα είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Παύλος Χαϊκάλης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους.
Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».
Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από δηλώσεις του κ. Χαϊκάλη αναφορικά με την απόπειρα δωροδόκησής του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει.
Ο κ. Χαϊκάλης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο άνθρωπος που τον προσέγγισε του ανέφερε ότι ενεργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

Τι κατέθεσε ο Γ . Αποστολόπουλος

Στον Εισαγγελέα, προσήλθε χτες, Σάββατο ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο φερόμενος και ως μεσάζων στην απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη. 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ο δικηγόρος του κ. Αποστολόπουλου, Π. Σαράκης, εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο δήλωσε:
«Μετά από κλήση της εισαγγελίας εφετών, ο κ. Αποστολόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην έρευνα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη. Αμέσως ανταποκριθήκαμε, δώσαμε εξηγήσεις, δεν ζητήσαμε προθεσμία και αποσαφηνίσαμε την πραγματικότητα.
Δεν προκύπτει κανένα ποινικό αδίκημα, κανένα πολιτικό θέμα δεν υπάρχει όπως το παρουσιάζει ο κ. Χαϊκάλης. Η πραγματικότητα είναι όπως την κατέθεσε ο κ. Αποστολόπουλος, χωρίς μοντάζ. Πολιτικά ατοπήματα έχει διαπράξει ο κ. Χαικάλης.
Το βίντεο είναι μονταρισμένα. Αποκάλυψε (σ.σ. ο Γ. Αποστολόπουλος) συνομιλίες που έγιναν για να αποκαλυφθεί η ηθική υπόσταση Χαϊκάλη.
Τα γεγονότα δεν έχουν τη διάσταση που παρουσιάζονται.
Το ποινικό και το πολιτικό θέμα αφορά την άλλη πλευρά».
Ο κ. Αποστολόπουλος, όπως κατήγγειλε χθες ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης, είναι ο άνθρωπος που φέρεται να τον πλησίασε εκ μέρους τρίτων, με σκοπό να τον δωροδοκήσει, ώστε να ψηφίσει υπέρ στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014:
Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.
Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση. Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν.

Γιαταγάνα (ανεξ. βουλευτής): Ο Αποστολόπουλος δεν ξέρω αν είναι ακόμη στου ΑΝΕΛ

Ο κ. Αποστολόπουλος είναι συνεργάτης του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου, ο οποίος μάλιστα τον περασμένο Οκτώβριο με πήρε τηλέρωνο και μου ζήτησε να επιστρέψω στους ΑΝΕΛ".
Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλας Γιαταγάνα η οποία ωστόσο εν συνεχεία ανακάλεσε.
Νωρίτερα σε  συνομιλία της με δημοσιογράφους, η κ. Γιαταγάνα  είπε ότι τον κ. Αποστολόπουλο τον γνώρισε ως συνεργάτη του  κ Πάνου Καμμένου.
Σε ερώτηση  για το ποια είναι η άποψή της για τον συνεργάτη του προέδρου είπε «έχω δικάσει πολλούς απατεώνες και αυτόν εγω δεν τον εκτιμούσα».
Σε άλλη ερώτηση για το αν ο κ. Αποστολόπουλος αποχώρησε από το περιβάλλον Καμμένου είπε «ποιος σας στο είπε αυτό;
Εκεί είναι ακόμα».
Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι ο κ. Καμμένος ανέφερε στην συνέντευξη τύπου πως ο κ. Αποστολόπουλος έχει αποχωρήσει από το κόμμα το περασμένο καλοκαίρι επανήλθε λέγοντας «δεν ισχύει.
Είναι ακόμα εκεί.
Για να καταλάβετε ο κ. Αποστολόπουλος με πήρε τηλέφωνο τον περασμένο Οκτώβριο και μου ζήτησε να επιστρέψω στους Ανεξάρτητους Ελληνες. Του απάντησα "αντε πήγαινε από ‘δω"».
Αναφορικά με το επίμαχο υλικό που εμφανίζει τον διάλογο Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου είπε ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει γιατί είναι «απόσπασμα και μοντάζ». Ωστόσο εκτίμησε ότι μπορεί να ισχύουν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και «να είναι στημένη η δουλειά».
Ζήτησε τέλος από την δικαιοσύνη να σπεύσει για την σύνταξη του πορίσματος καθώς δεν μπορεί να γίνει η ψηφοφορία της Τρίτης για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με αυτό το κλίμα.

Π. Χαϊκάλης: Δεν κατηγορώ ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση

«Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε τον πρωθυπουργό, ούτε την κυβέρνηση ούτε επιχειρηματικούς παράγοντες, είχα υποχρέωση σαν βουλευτής να υπερασπιστώ το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε χτες  Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Χαϊκάλης, απαντώντας την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει μήνυση εναντίον του με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή σε μέσα ενημέρωσης για την καταγγελλόμενη απόπειρα χρηματισμού του.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως δέχεται καλοπροαίρετα τη μήνυση του πρωθυπουργού, διευκρινίζοντας όμως ότι ο ίδιος δεν κατονόμασε ποτέ τον πρωθυπουργό, αλλά ότι το ο καταγγελλόμενος ενέπλεξε το όνομα του κ. Σαμαρά στη συζήτηση.
Τόνισε πως πρέπει να δοθεί άδεια για να ακουστεί το υλικό και να φανεί για ποιους ενεργούσε ο καταγγελλόμενος.
Ο κ. Χαϊκάλης είπε ακόμη ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο, στον οποίο και έδωσε το οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του με τον καταγγελλόμενο για να το επεξεργαστεί.
«Αν το έβγαζα εγώ επειδή είχα κάνει την υποκλοπή θα πήγαινα φυλακή», προσέθεσε.
Προσέθεσε πως ο κ. Λαζόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο με αξιοπιστία και ήταν κατάλληλος να και να το επικοινωνήσει στον κόσμο, με δεδομένο μάλιστα ότι η απόπειρα έληξε αφότου ο καταγγελλόμενος να δεν προσήλθε στο τελευταίο συμφωνημένο ραντεβού.
Σε ερώτηση γιατί επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος δημοσίευση, στο μέσο της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Χαϊκάλης απάντησε: «Τι, θα περιμέναμε να βγάζαμε το θέμα μετά τη διαδικασία;».
Ο κ. Χαϊκάλης αποκάλυψε επίσης ότι είχε δώσει πριν από μήνες στον καταγγελλόμενο Γιώργο Αποστολόπουλο 5.000 ευρώ για επενδύσεις και εκείνος με τη σειρά του επέστρεψε 500 ευρώ ως κέρδη. Στη συνέχεια όμως, όταν του ζήτησε να του επιστρέψει όλο το ποσό, ο κ. Αποστολόπουλος του κατέβαλε μόνο 800 ευρώ.
Τέλος, επέμεινε ότι όλα όσα ακούγονται στους διαλόγους και κατέθεσε στην εισαγγελία είναι σοβαρά και δεν μπορούσε να τα αγνοήσει.
Το πρωτότυπο υλικό βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελίας, δήλωσε, παρεμβαίνοντας στον σταθμό μας η δικηγόρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Προσέθεσε ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας κλείδωσε το υλικό και είπε οτι θα το στείλει για επεξεργασία μόνο όταν εκείνος κρίνει.

Καμμένος: Χαίρομαι που μου κάνει μήνυση ο Σαμαράς

Με άκρως καυστικό τρόπο σχολίασε ο πόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων την μήνυση του Πρωθυπουργού σε βάρος του Π. Χαϊκάλη και εναντίον όλων των εμπλεκομένων.
«Χαίρομαι που μου κάνει μήνυση ο Σαμαράς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος στο Star και πρόσθεσε:
«Μου δίνεται η ευκαιρία να του κάνω και εγώ για ψευδή καταμήνυση. Ο Σαμαράς μέσα στον τρόμο του κάνει και μηνύσεις. Το θέμα είναι πολιτικό και έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Σαμαράς».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε επίσης ότι η σχέση του Γιώργου Αποστολόπουλου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη είναι «ξεκάθαρη» και πρόσθεσε ότι «αυτά θα φανούν εάν ανοίξουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες». Ωστόσο, άφησε και ένα ενδεχόμενο ανοιχτό να μην είναι έτσι η κατάσταση: «Εκτός αν όλα αυτά πια είναι μια ιστορία που έχει ξεκινήσει ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος. Αλλά είχε πληροφορίες, πρόσβαση σε πρόσωπα…».
Επίσης ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι έχει και αναφορές άλλων βουλευτών «που τους έπαιρνε ο Σαμαράς προσωπικά τηλέφωνο». Μάλιστα, έκανε λόγο για μια βουλευτή του κόμματός του που του έγραψε ότι δεν αντέχει άλλο την πίεση και πως την παίρνει συνέχεια τηλέφωνο ο Σαμαράς.

Χαϊκάλης στο Mega: Ο Αποστολόπουλος ενεργούσε για λογαριασμό ενός πολιτικού και ενός τραπεζίτη

Τον τρόπο με τον οποίο ο Γ. Αποστολόπουλος πλησίασε τον Π. Χαϊκάλη και επιχείρησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκαλύπτει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Είχα επαφές (με τον Αποστολόπουλο), μιλούσαμε για θέματα οικονομίας και κάποια στιγμή με πλησίασε", δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.
"Είχαμε μιλήσει και του είχα πει πως έχω κάποιο δάνειο", πρόσθεσε ο κ. Χαϊκάλης, ερωτηθείς για το πως ο μεσάζοντας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
"Ο Αποστολόπουλος μου είπε να πάρω ένα πακέτο για να προχωρήσουμε στην ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας", διεμήνυσε.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως τον Οκτώβριο έγινε η πρώτη επαφή με τον Γ. Αποστολόπουλο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χαϊκάλης, τα χρήματα που του πρότεινε ο Αποστολόπουλος δεν ήταν δικά του.
"Ο Αποστολόπουλος ενεργούσε για λογαριασμό ενός πολιτικού και ενός τραπεζίτη, ο οποίος διατηρούσε σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά", εξήγησε ο κ. Χαϊκάλης.

Στo «φως» ο διάλογος Χαϊκάλη - Αποστολόπουλου:

Τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού από τον Γ. Αποστολόπουλο επιβεβαιώνει το ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο κόμισε στις δικαστικές αρχές ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η στιχομυθία των δύο ανδρών, η οποία συνιστά ύβρις προς τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη, καθώς στο ηχητικό ντοκουμέντο καθίσταται σαφές πως ο Γ. Αποστολόπουλος αποπειράθηκε να δωροδοκήσει το βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. με στόχο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι:

- Στεγανά και ξάστερα στο λέω γιατί διαφορετικά θα γίνουμε κόλαση… Τα λεφτά τα έχω κυριολεκτικά τώρα… Το πιο εύκολο πράγματα. Έξι - επτά κατοστάρικα τώρα. Θα τα τσεκάρω ένα – ένα (ΣΣ εννοεί τα χαρτονομίσματα) μήπως είναι χτυπημένα από εγκληματική ενέργεια και στα δίνω αμέσως.
- Υπάρχουν κι άλλοι. Δεν είσαι μόνο εσύ…. Δεν είναι πλάκα… Είναι γνήσια. Πρέπει όμως να τα τσεκάρω γιατί από την απαγωγή του Παναγόπουλου κυκλοφορούν αρκετά νούμερα «χτυπημένα»…
- «Όταν περάσει η φασαρία τον Φλεβάρη θα τα κάνουμε χρυσό. Λίγα - λίγα. Δέκα - δέκα, είκοσι – είκοσι. Σιγά - σιγά. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Να βελτιώσεις και συ λιγάκι τη ζωή σου.
- Αύριο το πρωί όχι. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μέρα… Θα στα φέρω εδώ για λόγους ασφαλείας. Στα φέρνω και στ΄ ακουμπάω στα ποδαράκια σου».

Αποστολόπουλος: Διαψεύδει πως επιχείρησε να δωροδοκήσει τον Χαϊκάλη - Καταγγέλλει δόλια κομματικά συμφέροντα

Διαψεύδει, σε εξαιρετικά αυστηρούς τόνους, κάνοντας λόγο για θεατρικό αστυνομικό σενάριο, βεντέτες και δόλια κομματικά συμφέροντα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος πως είναι ο άνθρωπος που επιχείρησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη, προκειμένου ο τελευταίος να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γ. Αποστολόπουλος καταγγέλλει πολιτικές βεντέτες υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα και δηλώνει πως βρίσκεται στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ. Αποστολόπουλος:
«Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές "βεντέτες", υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα.
Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικο ηθοποιό και σκηνοθέτη και έναν μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό!
Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος".
Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.
Όλα στο φως: χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».

Αποστολόπουλος προς συνεργάτες του: Και κερατάς και δαρμένος - Στήριξα οικονομικά τον Χαϊκάλη πολλές φορές

Την έντονη αγανάκτησή του για τις καταγγελίες σε βάρος του από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη, εκφράζει σε συνεργάτες του ο Γιώργος Αποστολόπουλος, υποστηρίζοντας ότι με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων τους συνδέει στενή φιλία εδώ και καιρό.
"Τον στήριξα όταν το είχε ανάγκη, τον είχα συνδράμει οικονομικά πολλές φορές γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα" φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr να δηλώνει σε συνεργάτες του ο Γ. Αποστολόπουλος, χρησιμοποιώντας τη λαϊκή ρήση: "Είμαι και κερατάς και δαρμένος".
"Είχε ένα μεγάλο δάνειο και προσπαθούσα να τον βοηθάω όσο μπορώ.
Μέχρι και σήμερα έχω την απόδειξη κατάθεσης σε λογαριασμό του για 800 ευρώ που χρειαζόταν και του τα έδωσα", τονίζει.

Στον εισαγγελέα ως παράνομο έστειλε ο Σαμαράς το υλικό της καταγγελίας Π. Χαϊκάλη

Ως παράνομο προϊόν απέστειλε στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο το μαγνητοσκοπημένο υλικό, που του διαβιβάστηκε από τη Βουλή και αφορά την καταγγελία του Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε το επίμαχο υλικό να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει σταλεί και στο υπ. Δικαιοσύνης και με τη σειρά του ο Χ. Αθανασίου θα το αποστείλει στο Εφετείο.

Οι αποκαλύψεις Λαζόπουλου - Χαϊκάλη

Πρωτοφανής ήταν η καταγγελία στην οποία προέβη ο καλλιτέχνης Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι έχει γίνει μάρτυρας απόπειρας δωροδοκίας εν ενεργεία βουλευτή της αντιπολίτευσης προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Έχω δει απόπειρα δωροδοκίας σε βουλευτή» είπε ο Λάκης Λαζόπουλος, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μεταγενέστερη της κ.Ξουλίδου υπόθεσης.
Η προσπάθεια δωροδοκίας έγινε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος παρενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία.
Ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε ότι η υπόθεση έχει πάει στη Δικαιοσύνη και θα γίνει γνωστή σύντομα σε όλο τον κόσμο.
«Μου έδιναν 700.000 ευρώ μετρητά ως πρώτη δόση και μετά διακανονισμό των δανείων μου στην τράπεζα, αλλά και συμβόλαια με διαφημιστική» τόνισε ο κ.Χαϊκάλης, προσθέτοντας πως το συνολικό ποσό που του προσφέρθηκε για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανερχόταν από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έχει ήδη δώσει κατάθεση για το περιστατικό αυτό τόσο στον Εισαγγελέα Εφετών, κ.Παναγιωτόπουλο όσο και στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ.Ντογιάκο ενώ ανέφερε ότι το οπτικό και ακουστικό υλικό έχει παραδοθεί στην εισαγγελία.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν ανέφερε το πρόσωπο που επιχείρησε να τον χρηματίσει ούτε και τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται.
Σε δηλώσεις του πάντως ο Λάκης Λαζόπουλος υποστήριξε πως ο δράστης της απόπειρας χρηματισμού του κ.Χαϊκάλη ήταν επιχειρηματίας, τον οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε.
Όπως έγινε γνωστό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραχωρήσουν έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 13:00 μετά το μεσημέρι.
Ο Παύλος Χαϊκάλης έχει δώσει δύο καταθέσεις στον εισαγγελέα κ. Παναγιωτόπουλο και με εντολή των εισαγγελέων Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου, έδωσε κατάθεση και στην ασφάλεια, όπου κατονόμαστε το πρόσωπο», δήλωσε λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.
Σύμφωνα με τον Κουίκ, αυτός που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ανήκει στους οικονομικούς κύκλους, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι θέμα δικαιοσύνης να αποκαλύψει ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουίκ διευκρίνισε ότι η εισαγγελία έχει υλικό στα χέρια της, που έχει τη φωνή του δράστη, την εικόνα του και το όνομά του.

Π. Καμμένος: Γνώρισα τον μεσάζοντα στο γραφείο του Α. Σαμαρά όταν ήταν πρόεδρος της ΝΔ

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της υπόθεσης απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της έκτακτη συνέντευξης τύπου.
Όπως τόνισε, ο Πάνος Καμμένος, ο Π. Χαϊκάλης είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τα πάντα, παρότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Σταμάτης, υπέδειξε τον μεσάζοντα για την υπόθεση CDS και ο ίδιος κατέθεσε στην υπόθεση ως γνώστης.
«Τον μεσάζοντα, που προσπάθησε να δωροδοκήσει, τον γνώρισα στο γραφείο του Αντ. Σαμαρά, όταν ήταν πρόεδρος ΝΔ», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Ο μεσάζων "πέρασε" για ένα διάστημα από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά απελύθη το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, ο Π. Χαϊκάλης κατέθεσε στον εισαγγελέα Ντογιάκο και ενεχυρίασε το οπτικοακουστικό υλικό.
Η πρόταση χρηματισμού του Π. Χαϊκάλη περιείχε διάφορες προτάσεις ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, ενώ υπήρξαν δύο συναντήσεις με τον μεσάζοντα.
Τα χρήματα αυτά δεν θα έπρεπε να είναι "χτυπημένα" (προσημειωμένα), όπως τόνισε ο Π. Καμμένος.
Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ' αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη.
Επίσης διέψευσε ότι δεν έχει δοθεί το όνομα του μεσάζοντα στην εισαγγελία.
Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις πιέσεων προς βουλευτές, τόνισε ο Π. Καμμένος, τις οποίες ωστόσο δεν είναι δυνατό να αποδειχθούν.
Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Π. Χαϊκάλης: Δεν σκέφτηκα να ενδώσω - Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Καταγράψαμε τα γεγονότα όπως συνέβησαν, η δικαιοσύνη και ο κόσμος να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του. 
«Πρέπει να εξηγήσουν για τίνος λογαριασμό ενεργούσε ο μεσάζων», τόνισε ο Π. Χαϊκάλης. 
«Την ώρα που εγώ ήμουν στον εισαγγελέα, κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι εγώ θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 
Όπως υποστήριξε, δεν σκέφτηκε ούτε μία στιγμή να ενδώσει και ενημέρωσε αμέσως τον πρόεδρο και κινήθηκαν οι διαδικασίες.
«Έκανα το καθήκον μου. Προσεγγίστηκα από ένα άτομο που παίζει ενεργό ρόλο στην πολιτική», τόνισε. 
Παράλληλα εξέφρασε την απορία του σχετικά με τη στάση των ΜΜΕ, τα οποία υποστήριξαν, επικαλούμενα την εισαγγελία, ότι δεν συντρέχει λόγος δωροδοκίας.

Τσαρουχά: Το dvd είναι... μονταρισμένο

Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας περί χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, καθώς πριν από λίγη ώρα η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά παραδέχτηκε ότι το dvd περιέχει οπτικό υλικό από την πρώτη συνάντηση Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου και ηχητικό απόσπασμα από το δεύτερο ραντεβού του βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον μεσάζοντα είναι... μονταρισμένο.
Σύμφωνα με την Τσαρουχά, το dvd που έστειλε ο κ. Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής είναι... μονταρισμένο.

Διαψεύδει τα περί απόπειρας χρηματισμού της η Έλενα Κουντουρά

Διαψεύδει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Έλενα Κουντουρά, τις πληροφορίες περί απόπειρας χρηματισμού της, μετά τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη.
Μιλώντας στο enikos.gr, η Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί απόπειρας δωροδοκίας της.

Τσαρουχά: Επιχείρησαν να δωροδοκήσουν και την Έλενα Κουντουρά

Επιχείρησαν να δωροδοκήσουν και την Έλενα Κουντουρά, επίσης βουλευτή των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Ειδικότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας στη Βουλή, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά ποιος είναι ο έτερος βουλευτής του κόμματος που σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη μπορεί να προσέγγισε ο «μεσάζοντας» ώστε να τον δωροδοκήσει για να ψηφίσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας.
«Είναι άντρας ή γυναίκα;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την κυρία Κόλλια Τσαρουχά και η βουλευτής των ΑΝΕΛ απάντησε «γυναίκα».
Σε νεότερη ερώτηση των δημοσιογράφων αν πρόκειται για την Σταυρούλα Ξουλίδου, την ίδια την κυρία Κόλλια -Τσαρουχά ή την Έλενα Κουντουρά, η κυρία Κόλλια απάντησε ότι πρόκειται για την κυρία Κουντουρά.

Ποιος είναι ο Γ. Αποστολόπουλος που εμπλέκεται στην υπόθεση Χαϊκάλη

Το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γ. Αποστολόπουλος υπήρξε σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και νυν ανεξάρτητος επιχειρηματίας στον χώρο των συναλλαγών.
Επίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος ωστόσο δεν το κατονόμασε,  το καλοκαίρι εργαζόταν στην Τράπεζα Πειραιώς, από όπου απολύθηκε.
Ο μεσάζοντας ήταν και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση των CDS.
Ο Γ. Αποστολόπουλος δηλώνει πως διετέλεσε σύμβουλος των Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ υπήρξε και σύμβουλος του Πάνου Καμμένου.
Επίσης αρθρογραφούσε με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» σε διάφορά blogs.
Στο μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησει φωτογραφίες που δείχνουν το πρόσωπο που καταγγέλεται ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.
Πρόκειται για το Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος την εποχή που τραβήχτηκε η φωτογραφία, στις 22 Μαρτίου 2014,  ήταν στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου και συμμετείχε και σε συναντήσεις του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.




Στη δεύτερη φωτογραφία ο Γιώργος Αποστολόπουλος είναι όρθιος, δεξιά του νυν ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Νότη Μαριά.





Embedded image permalink


Εισαγγελέας: Δεν έδωσε ονόματα ο Χαϊκάλης
Με τις αποκαλύψεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει ήδη ασχοληθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές της Εισαγγελίας, ο κ.Χαϊκάλης επισκέφθηκε αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να του παραθέσει τα στοιχεία της καταγγελίας του περί προσπάθειας χρηματισμού του από τρίτο πρόσωπο.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Εισαγγελέα, να κατονομάσει τον άνθρωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει.
Επιπλέον αναφέρεται πως ούτε από τα στοιχεία που προσκόμισε ο βουλευτής προκύπτει η ταυτότητα του ανθρώπου, καθώς ακούγεται μόνον μια ανδρική, μη αναγνωρίσιμη, φωνή.
Όπως αναφέρεται, η κινητοποίηση της Εισαγγελίας ήταν άμεση, και αν και ο κ. Παναγιωτόπουλος ερεύνησε το υλικό που του παραδόθηκε δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την καταγγελία.

Στους πολιτικούς αρχηγούς το οπτικοακουστικό υλικό 
Στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα δοθεί το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνει τις καταγγελίες των Χαϊκάλη και Καμμένου περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ για να ψηφίσει ΠτΔ.
Ειδικότερα την απόφαση αυτή πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που συγκαλέστηκε εκτάκτως με εντολή του πρόεδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκης.
Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας παρέλαβε το υλικό, παρουσία του προέδρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και των βουλευτών Κυριάκου Βιρβιδάκη (ΝΔ), Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελου Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ), Πάρι Μουτσινά (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές), Μαρία Κόλλια (ΑΝΕΛ) και Χρήστου Κουκούτση (ΧΑ).
Μάλσιτα η Επιτροπή αποφάσισε, το υλικό αυτό να μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής και εκεί να γίνει η αναπαραγωγή του, προκειμένου, στη συνέχεια, να δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκαλείται το Σάββατο, σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συζητήσει τα θέματα που προέκυψαν από τις καταγγελίες Χαϊκάλη.
Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή εκ μέρους της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά ότι το dvd που έστειλε ο κ. Καμμένος στον πρόεδρο της Βουλής είναι μονταρισμένο.
Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι στέλνει το υλικό στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, προκειμένου να το δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς.

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ζητά η κυβέρνηση
Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της καταγγελίας του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητά η κυβέρνηση.
«Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.
Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν όλες οι διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

ΠΑΣΟΚ: Να υπάρξει άμεση και πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τη Δικαιοσύνη
Την άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης ζητά με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.
«Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: Σοβαρή η καταγγελία Χαϊκάλη
Την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί χρηματισμού  του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
«Εκτιμώ ότι η καταγγελία Χαϊκάλη είναι σοβαρή υπόθεση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα εκτίμησε ότι η χώρα θα περάσει δύσκολες στιγμές. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις από την Περιφέρεια Αττικής, όπου συναντήθηκε με τη Ρένα Δούρου.

Η αντίδραση Σκουρλέτη
Δραματική τροπή λαμβάνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά τις καταγγελίες του Λάκη Λαζόπουλου και του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του δεύτερου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
«Η καταγγελία Χαϊκάλη(ΑΝΕΛ) για απόπειρα χρηματισμού, προσδίδει δραματική τροπή στην εκλογή ΠτΔ», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ant1.
Τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την υπόθεση.

Άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά ο Αδ. Γεωργιάδης
Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση Χαϊκάλη «για να τελειώνει η πλάκα» ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «παγία θέση της Ν.Δ. είναι κάθε καταγγελία να διερευνάται».
«Υπάρχει ένα κόμμα που λέγεται ΑΝΕΛ και είναι δημοσκοπικά κάτω από 3% και πάει για φούντο στις εκλογές. Λέω λοιπόν ότι ένα κόμμα που πάει για φούντο, στην τελευταία προσπάθειά του να αποτρέψει την έξοδό του από το πολιτικό προσκήνιο θα κάνει όποια καταγγελία και φασαρία μπορεί» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
«Υπάρχει καταγγελία, κ. Χαϊκάλη; Πήγαινε στον εισαγγελέα. Να κάνει τη δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την προεδρική εκλογή ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι οι πιθανότητες δεν υπέρ της εκλογής ΠτΔ.
«Αν είναι να βάλει κανείς ένα ποσοστό, είναι 70% υπέρ του να μη βγει και 30% υπέρ του να βγει. Είναι μεγάλο το ποσοστό, όμως, του 30%», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέροντας πως εξακολουθεί να πιστεύει ότι η τρίτη ψηφοφορία δεν θα έχει σχέση με τις δύο προηγούμενες.

Πρώτη ενημέρωση: 09:39, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης