Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η χώρα οδεύει σε εκλογές - Δεν αρκεί να τιμωρηθούν τα κόμματα του συστήματος

tags :
Δ. Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η χώρα οδεύει σε εκλογές - Δεν αρκεί να τιμωρηθούν τα κόμματα του συστήματος
«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία αντικαπιταλιστική αιχμή», τονίζει ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
Όλα δείχνουν πως η χώρα οδεύει σε εκλογές, όπως εκτίμησε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νέο δίπολο που πάει να εκφραστεί με την μορφή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην δυσαρέσκεια του λαού «να εκδικηθεί την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ» με αλλαγή κυβέρνησης και ταυτόχρονα στην λογική του «μικρότερου δήθεν κακού».
Όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ουσιαστική αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική αιχμή «και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ή και κάποιας αναιμικής ανάκαμψης εάν υπάρξει, σε συνθήκες ευρωπαϊκής εποπτείας, δεν δεσμεύεται ούτε στο ελάχιστο από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις διακηρύξεις του δεν θα χτυπήσει τα διάφορα προνόμια και δεν θα επιβάλει φόρους στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν θα καταργήσει άλλους που πλήττουν το λαό, δεν μιλά για κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου και μάλιστα με ένα άρθρο, όπως έλεγε παλιότερα.
Θα στηριχτεί στα γνωστά συσσίτια, στην ελεημοσύνη, στο δρόμο που άνοιξε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως απάντηση στην ακραία φτώχεια».
Υπογράμμισε δε, ότι κατάργηση των μνημονίων, σημαίνει κατάργηση με συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες ημερομηνίες όλων των αποφάσεων, των εφαρμοστικών νόμων τους και των δέσμευσεών τους, διαγραφή του χρέους, άρνηση της αντικατάστασης των μνημονίων με την εποπτεία και την επιτήρηση.
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως δεν αρκεί να τιμωρηθούν τα κόμματα του συστήματος που κυβέρνησαν, κυβερνούν ή δημιουργήθηκαν στους κόλπους του, αλλά πρέπει να τιμωρηθεί το ίδιο το σύστημα και γι' αυτό η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού «περικλείει εκτός των άλλων και το μήνυμα του λαού, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας, χωρίς αφεντικά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης