Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Φ. Κουβέλη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Φ. Κουβέλη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής ΠτΔ
Μετά τις ψηφοφορίες για ανάδειξη ΠτΔ αναμένεται να φτιάξουν το «κάδρο» της συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ
Για το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου φαίνεται πως μεταφέρεται η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη. Οι  επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμούν να δουν συνολικά την «εικόνα» της ΔΗΜΑΡ και στις τρεις ψηφοφορίες για εκλογή Προέδρου και μετά να επιχειρήσουν να φτιάξουν το «κάδρο» της συνεργασίας.
Πολλοί βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΊΖΑ αν και θεωρούν ότι οι καταγγελίες για χρηματισμό και το κλίμα «γενικευμένης καχυποψίας» λειτουργούν πλέον αποτρεπτικά στο να ψηφίσει κάποιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ «ναι» -υπό το φόβο να μην θεωρηθεί «αργυρώνητος»-  δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο να συμβεί, υπό προϋποθέσεις. 
«Εάν υπάρξει παραίτηση του Σταύρου Δήμα που θα συνοδεύεται από μία νέα πρόταση υποψηφίου για την προεδρεία στην τρίτη ψηφοφορία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να στηρίξουν τη νέα πρόταση» σημείωνε κομματικό στέλεχος της Κουμουνδούρου αναφέροντας ωστόσο, ότι είναι σε θετικό κλίμα η δημόσια δέσμευση του Φ. Κουβέλη ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει και στις τρεις ψηφοφορίες ανεξαρτήτως προσώπου.
Μέσα σε αυτό το κλίμα «αποστάσεων και επιφυλακτικότητας» έρχεται να προστεθεί και η κοινή δήλωση των κ.κ Βουδούρη και Παραστατίδη με τους υπαινιγμούς για χρηματισμό ανεξάρτητων βουλευτών.
Η δήλωση των δυο βουλευτών που έχουν ήδη  συναντηθεί με τον Αλ Τσίπρα και βρίσκονται με …το ένα πόδι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα και όχι μόνον.
«Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο διαφορετικές πολιτικές απόψεις και άλλο πολιτικός κανιβαλισμός», δήλωσε ο Χρ. Μαχαίρας με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζο να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα ζητώντας να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος του οι ανεξάρτητοι Βουδούρης και Παραστατίδης.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι συζητήσεις για τους όρους και το πλαίσιο συνεργασίας των δυο κομμάτων καθώς και η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη φαίνεται πως μεταφέρονται χρονικά για μετά τις 29 Δεκεμβρίου (ημερομηνία διεξαγωγής της τελικής ψηφοφορίας) και ίσως σε «προεκλογικούς χρόνους».
Την ίδια ώρα αρκετοί από του βουλευτές του κόμματος της Αγ. Κωνσταντίνου, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη στο ζήτημα της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη γενικότερη πολιτική του στάση.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι η δήλωσή του πως δεν θα θεωρήσει «αποστάτες ή αργυρώνητους» όσους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας τους εκθέτει πολιτικά. «Μέτα τη δήλωση αυτή ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι φημών και ονοματολογίας για όλους μας καθώς πολλά Μ.Μ.Ε. μας προσμετρούν, πότε σε αυτούς που θα ψηφίσουν “ναι” και πότε σε αυτούς που θα ψηφίσουν “όχι”» αναφέρει βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προσθέτοντας ότι η δήλωση αυτή μαζί με τις διαφορες καταγγελίες των ημερών «δημιούργησε σύννεφα αμφιβολίας και μετέφερε χρονικά τη συνάντηση Κουβέλη - Τσίπρα».  
Μάλιστα, ο Φώτης Κουβέλης σε κατ  ιδίαν συνομιλίες του με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις γύρω από δημοσιεύματα που τον έφερναν να πρωταγωνιστεί σε διάφορα σενάρια «άρσης του πολιτικού αδιεξόδου» και «αποφυγής των εκλογών», δήλωνε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα να δώσει την εκλογική μάχη ακόμα και ως υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης