Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποχώρησαν από την Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ελέω τροπολογιών

tags :
Αποχώρησαν από την Βουλή ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ελέω τροπολογιών
Η σωρεία τροπολογιών στα προς ψήφιση ν/σ  πυροδοτεί αντιδράσεις
Αποχώρησε το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση και ψήφιση του ν/σ για την εισφορά σε γη.
Το πλήθος τροπολογιών που πλέον αριθμούν τα 80 και έχουν κατατεθεί στα νομοσχέδια που ψηφίζονται στη Βουλή αυτές τις ημέρες, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.
Έτσι, το ΚΚΕ μέσω της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος, Διαμάντως Μανωλάκου, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την περαιτέρω συζήτηση και υπερψήφιση των άρθρων και των τροπολογιών που έχουν επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις.
Μάλιστα, η κ. Μανωλάκου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τον «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί».
Ακολούθως, και ο ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.
Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από τη συζήτηση και ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου ανακοίνωσε ο Εισηγητής του κόμματος, Βαγγέλης Αποστόλου.
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, αναγνώρισε το πρόβλημα και πρότεινε να υπάρξει συνεννόηση σε επίπεδο Διάσκεψης των Προέδρων, ώστε να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής και να γίνονται δεκτές «μονάχα τροπολογίες που υπογράφονται από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών, δύο ή τρία κόμματα, ή τουλάχιστον την κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος και όχι ενός ή δύο βουλευτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης