Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: «Η χώρα πρέπει να βγει από το βούρκο» - «Βρωμερή υπόθεση αλλά ο Χαικάλης έπραξε το καθήκον του»

Τσίπρας: «Η χώρα πρέπει να βγει από το βούρκο» - «Βρωμερή υπόθεση αλλά ο Χαικάλης έπραξε το καθήκον του»
Στις καταγγελίες για χρηματισμό και την υπόθεση Χαικάλη αναφέρθηκε ο Αλ. Τσίπρας από την Κοζάνη ζητώντας η δικαιοσύνη να κάνει γρήγορα; Το έργο της για να βγει η χώρα από τον «βούρκο».
Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις. Με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση του Π. Χαικάλη σημείωσε πως «ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από τη πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα».
Μάλιστα από το βήμα της Περιφερειακής Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι «Όσοι νόμιζαν πως οι βουλευτές δεν θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους έκαναν τεράστιο λάθος. Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Οι βουλευτές όσες μεθοδεύσεις και πιέσεις σοκαριστούν κάποιοι, θα πράξουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Όποια κι αν είναι η επιλογή τους. Και φυσικά δεν θα υιοθετήσουμε γενικεύσεις, δε το κάναμε ποτέ, οι οποίες αδικούν βουλευτές.  Βλέπουμε όμως ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας».
Ο κ. Τσίπας άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις για να μην προσχωρήσουν οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους ότι :
«Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα.  Σε όσους επιθυμούν ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι απομονωμένος, ώστε να συνεχίζονται τα μνημόνια και οι αρπαχτές τους απαντάμε: Κύριοι, παίξατε και χάσατε.  Όχι φέτος, εδώ και χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει και να μάχεται, και να πείθει και να νικά.  Αυτό θα κάνει και τώρα.
Μάλιστα κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι με τις κινήσεις τους «φανερώνεται η ενοχή, ο πανικός και ο φόβος τους».
«Εσείς, με τα δωράκια της διαπλοκής, εσείς, με την εξουσία των σκοτεινών διαδρόμων και των ακόμα πιο σκοτεινών διαδρομών του χρήματος, εσείς, που υπαγορεύετε νυχτερινές τροπολογίες σε μια κυβέρνηση υπαλλήλων σας, για να αποκομίσετε νέα κέρδη και προνόμια, εσείς, που μασάτε την αλήθεια σαν τσίχλα στα μεγάλα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων, εσείς, που από το λαθρεμπόριο, τη φοροδιαφυγή, τις κομπίνες με κρατική συμμετοχή, τον εργασιακό μεσαίωνα, τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, θησαυρίζετε άκοπα εσείς που απολαμβάνετε την ασυλία που σας προσφέρει ένα καθεστώς υποταγμένο στα μνημόνια και τη διαπλοκή. Εσείς, λοιπόν, ναι. Έχετε να χάσετε από την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Γιατί οι παρανομίες, οι ρεμούλες, τα δωράκια, οι τροπολογίες, οι κομπίνες, θα κοπούν με το μαχαίρι.  Από την πρώτη μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις ψηφοφορίες στη Βουλή είναι παρών ο ελληνικός λαός»

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «στις ψηφοφορίες της Βουλής δε παρευρίσκονται μόνο οι 300 βουλευτές, αλλά είναι παρών και ο ελληνικός λαός.  Και ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η παρέα του κ. Σαμαρά, ζητάει λευκή επιταγή για να τον τσακίσει».  
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χωρά οδεύει σε εκλογές τις οποίες τοποθέτησε χρονικά εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου. «Θα είναι λύτρωση, και ευκαιρία για ένα λαό τσαλαπατημένο από τρόικες, κομισάριους και μνημόνια. Για έναν λαό αηδιασμένο από φθαρμένους πολιτικούς και διεφθαρμένους μεσολαβητές μεταξύ εξουσίας και πλούτου» είπε σε καθαρά προεκλογικούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Νίκη καθαρή για να σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές»
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες «Μια νίκη καθαρή, αναμφισβήτητη, που θα δώσει στην κυβέρνησή μας τη δυνατότητα να σταθεί απέναντι στους δανειστές, στις αγορές, στους θιασώτες της λιτότητας, στους ισχυρούς του κόσμου, με το κύρος και το ανάστημα που μόνο η λαϊκή στήριξη χαρίζει.

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης