Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Στ. Θεοδωράκης (Το Ποτάμι): Να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ  Πρόεδρο της Δημοκρατίας
"Το παραμύθι των εκλογών όποτε έχει κέφι η αντιπολίτευση ή μια μερίδα κυβερνητικών βουλευτών που δεν πήραν υπουργείο, πρέπει να τελειώσει", δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης
«Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να τολμήσει και να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας τώρα!», υπογράμμισε ο επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ομιλία του στο Περιστέρι.
«Όσα υπόσχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, τα είχαν υποσχεθεί ως αντιπολίτευση ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «αν υπάρχει ακόμη λίγη εμπιστοσύνη στο παλιό σύστημα, αυτές τις ημέρες πρέπει να γκρεμίστηκε εντελώς».
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Χαϊκάλη ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «τα κόμματα που ζητούν διαφάνεια και δικαιοσύνη, να απαντήσουν πρώτα στο ερώτημα, τι υπηρεσίες τους παρείχε ο Γιώργος Αποστολόπουλος».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι στο Ποτάμι «Θέλουμε τη χώρα μ' ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες κι όχι τα κόμματα. Το καθήκον του τρίτου κόμματος είναι να υπερασπιστεί τις αξίες της χώρας και να επιβάλλει τους κανόνες στο πρώτο κόμμα.
Θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό με προτεραιότητα όμως την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και βιομηχανίας.
Το πολιτικό σύστημα ενδιαφέρεται να έχει τραπεζίτες που θα εξυπηρετήσουν πρώτα τους ίδιους και μετά την οικονομία», δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας πως αν οι δικοί μας υποψήφιοι επιλέξουν κυβερνητικές θέσεις, δεν θα ξαναμπούν υποψήφιοι με Το Ποτάμι
Είναι στιγμή να κάνουμε τη μεγάλη στροφή. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μαράζι αυτών που συνεργάστηκαν με τον Σαμαρά, ήταν πόσο μεγάλη θα είναι η Μερσεντές τους.
Εμείς δεν θέλουμε να υπαγορεύουμε στους φοιτητές την πολιτική.
Εμείς, οργάνωση στα πανεπιστήμια δεν θα κάνουμε. Οι οργανώσεις νέων στα πανεπιστήμια είναι πληγή. Λειτουργούν σαν σταυροφόροι.
Δεν είμαστε ούτε οι τσαμπουκάδες αλλά ούτε οι ζητιάνοι για να γονατίζουμε.
Είμαστε εταίροι.
Δεν έχουμε λόγο να αυξάνουμε τους επιδοτούμενους ανέργους, πρέπει να αυξάνουμε τους επιδοτούμενους εργαζομένους».
Εμείς δεν θα κυβερνήσουμε με τα κομματικά στελέχη.
Το παραμύθι των εκλογών όποτε έχει κέφι η αντιπολίτευση ή μια μερίδα κυβερνητικών βουλευτών που δεν πήραν υπουργείο, πρέπει να τελειώσει, τόνισε, λέγοντας πως ο Σπύρος Λυκούδης έγραψε πως η συμπόρευση είναι αναγκαία γι’ αυτούς που θ' αλλάξουν τη χώρα.
Κι εμείς είμαστε ανοιχτοί».

www.bankingnews.gr 







Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης