Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκοπιμότητα στην πρόταση του πρωθυπουργού «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκοπιμότητα στην πρόταση του πρωθυπουργού «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος κλείνουν το μάτι σε κάποιους βουλευτές, εκτιμά η Κουμμουνδούρου
«Ο πρωθυπουργός και ο Ευαγ. Βενιζέλος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρεση των 180 και την αποφυγή πρόωρων εκλογών» ήταν το πρώτο σχόλιο που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους της πλ. Κουμουνδούρου που αν και Κυριακή βρισκόταν σε ετοιμότητα περιμένοντας μια «κίνηση» από το μέγαρο Μαξίμου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας το διάγγελμα του Αντ. Σαμαρά εστίασαν την προσοχή τους σε δυο σημεία.
Το πρώτο αφορούσε την πρόταση του πρωθυπουργού για «διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος» την οποία εκλαμβάνουν ως «τυράκι στη …φάκα για να μετατραπούν κάποια «πάρων» σε «ναι» στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου» όπως συνέφερε στέλεχος του κόμματος.
«Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος έχουν στο μυαλό τους τη διεύρυνση και τον ανασχηματισμό κλείνοντας το μάτι σε κάποιους ανεξάρτητους ή και βουλευτές κομμάτων για να υπερψηφίσουν στην προεδρική εκλογή» ανέφερε κομματική πηγή της Κουμουνδούρου και συμπλήρωνε ότι «δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέο πρόσωπο στην τρίτη ή ακόμα και τη δεύτερη ψηφοφορία που να διευκολύνει το «ναι».
Άλλωστε στην Κουμουνδούρου μονό τυχαία δεν θεωρούν την πρωινή διαρροή του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε την πρόταση για υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη όπως αυτή είχε εξεταστεί το καλοκαίρι.
Το δεύτερο από τα μηνύματα που εξέπεμψε σήμερα ο πρωθυπουργός και βλέπουν καχύποπτα στην Κουμουνδούρου αφορά στην Συνταγματική Αναθεώρηση.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «αποτελεί πρόφαση και όχι ουσία η Συνταγματική Αναθεώρηση την οποία φέρνει η κυβέρνηση υπό το κλίμα πανικού και με σκοπό να πιέσει βουλευτές που ναι μεν την θεωρούν επιβεβλημένη αλλά εκτιμούν ότι επιβεβλημένη είναι και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 

Δ.Α. 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης