Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας - Ανάγκη για εθνική σύνεση

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας - Ανάγκη για εθνική σύνεση
Eίναι ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τη διεξαγωγή εκλογών πριν από το τέλος της τετραετίας θεωρεί δυνατή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα είναι σταθερή πολύ καιρό τώρα υπογραμμίζοντας ότι «είναι ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτήσουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».
Η ομάδα αυτή θα ολοκληρώσει τη μετάβαση στο νέο πλαίσιο, θα κάνει τη διαπραγμάτευση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να αποκτήσουμε κι εκεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή όπως θα έχουμε και στην Ευρωζώνη και θα ανοίξει τη συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις του Eurogroup έναντι της χώρας μας.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι περιμένει την ανταπόκριση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων βουλευτών.
Η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές, όχι στο τέλος της τετραετίας, νωρίτερα, εφόσον διαμορφωθεί και σταθεροποιηθεί το νέο πλαίσιο, καθαρίσει ο ορίζοντας, με θωρακισμένους και ανανεωμένους τους συνταγματικούς θεσμούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής, σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.
Οι πολίτες πρέπει οι ίδιοι να προστατεύσουν τα επιτεύγματα και να σεβαστούν τις θυσίες τους, τόνισε.
Αυτό θα είναι δυνατό, προσέθεσε, μετά από κάποιους μήνες, όταν θα έχουμε διαμορφώσει αυτό το ισχυρό πλαίσιο, να κάνουν την επιλογή τους την πολιτική, με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο, αξιολογώντας προτάσεις και συμπεριφορές των τελευταίων πέντε ετών.
«Αλλά πρέπει αυτό να γίνει με τους Έλληνες πολίτες να προσδοκούν το καλύτερο, χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο», αναφέρει.
«Άρα έχουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό βήμα, το οποίο το είχαμε προαναγγείλει και τονίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και περιμένουμε αυτό να αποκτήσει υπόσταση μέσα από την υπεύθυνη στάση της Αντιπολίτευσης, που δεν πρέπει να ασχολείται με τα μικρά και μίζερα, αλλά με τα μεγάλα και εθνικά προστάγματα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτη ενημέρωση 16:01 21 Δεκεμβρίου 2015

www.bankingnews.grwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης