Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Θετική η πρωτοβουλία Σαμαρά για εκλογές στο τέλος του 2015

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Θετική η πρωτοβουλία Σαμαρά για εκλογές στο τέλος του 2015
Υπάρχουν τα περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εκτιμά ο Ευ. Βενιζέλος
Την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που ανοίγει το δρόμο για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και επίσπευση των εθνικών εκλογών στο τέλος του 2015, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια ομιλίας του στην Καβάλα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαιρέτισε, επίσης, τη θετική ανταπόκριση κάποιων βουλευτών στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εθνική ενότητα, διαπιστώνοντας ωστόσο με λύπη την αντίθεση ολόκληρης της αντιπολίτευσης στην πρόταση Σαμαρά.
«Υπάρχουν τα περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», εκτιμήσε.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι άδικο για τον τόπο κάποιοι να σηκώνουν το βάρος των δύσκολων αποφάσεων και κάποιοι άλλοι να ασχολούνται με τα μικρά και μίζερα, είναι απαράδεκτο κάποιοι να στήνουν γαϊτανάκι συνομωσιών στην πλάτη αυτών που σηκώνουν το βάρος της εθνικής ευθύνης.
«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε τεχνικές πολώσεις όταν έχουμε διαφορετικά δεδομένα», τόνισε, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται στο τέλος της δύσκολης διαδρομής.
«Μέχρι το τέλος του 2015 ο λαός να αποτιμήσει και να κάνει την επιλογή προσδοκώντας το καλύτερο, χωρίς να διακινδυνεύσει ο τόπος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να έχει η χώρα ασφαλή σχέση με την ΕΚΤ.
Στην κριτική της αντιπολίτευσης για τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι η χώρα χρειαζόταν κεφάλαια τα οποία δεν μπορούσε να αντλήσει από τις αγορές και η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί συντεταγμένα λαμβάνοντας δάνειο 249 δισ. ευρώ.
«Αν το κράτος έλεγε δεν έχω να δώσω συντάξεις, δεν έχω δανειστεί, αλλά έχω υπερηφάνεια και δεν έχω λεφτά, τι θα λέγανε;» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, η οποία ισχυρίζεται ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και θα μπορούσε η χώρα να ακολουθήσει άλλο δρόμο.
Το ερώτημα δεν είναι αν θα συστρατευθούμε, αλλά αν θα τα θέσουμε όλα σε κίνδυνο, με μοναδικό θέμα να αλλάξει η κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Είναι κρίμα και άδικο προσπάθειες και θυσίες πέντε ετών να χαθούν σε πέντε μέρες.
Με λανθασμένες και ανεύθυνες δηλώσεις μπορεί η χώρα να χάσει ό,τι έχει χτίσει», προειδοποιεί.
«Πρέπει να σπάσουμε το κέλυφος της ανευθυνότητας και να μην αφιερώνουμε το δημόσιο λόγο στο θέατρο σκιών.
Πρέπει να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου ή να πάμε σε εκλογές το συντομότερο», τονίζει ο Ευ. Βενιζέλος.
«Δεν θα σταματήσω ούτε την ημέρα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων να αγωνίζομαι για την συστράτευση του χώρου.
Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη αυτή, πρώτα για εκλογή του ΠτΔ, και έπειτα τη μάχη των εκλογών, εάν χρειαστεί», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης