Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σενάρια διάλυσης της ΔΗΜΑΡ πριν από την προεδρική εκλογή

tags :
Σενάρια διάλυσης της ΔΗΜΑΡ πριν από την προεδρική εκλογή
Οι απαντήσεις στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
Επανέρχονται στο φως της δημοσιότητας τα σενάρια που θέλουν τη διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, αν και από το κόμμα διαμηνύεται κατηγορηματικά όλο το τελευταίο διάστημα ότι τα σενάρια αυτά είναι προϊόν φαντασίας και ότι η ΔΗΜΑΡ έχει λάβει συλλογικές αποφάσεις για να κατέβει με πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια στις εκλογές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα και του Μικροπολιτικού, η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, με την ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από χθες, Κυριακή.
Βάσει του δημοσιεύματος, οι πληροφορίες θέλουν εννέα βουλευτές να είναι έτοιμοι να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους.
Το κατά πόσο αυτό το σενάριο έχει βάση, αναμένεται να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης που έχουν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη ΔΗΜΑΡ επικρατεί δυσφορία, η οποία πέρα από τον «αυτοεγκλωβισμό» που νιώθουν πολλοί βουλευτές με τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη, αφορά κυρίως την ανακοίνωση-απάντηση του κόμματος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αλλά το γεγονός ότι ο Φ.Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του.
Υπενθυμίζεται ότι τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ - Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας - έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ», στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης