Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Βρετανού πρεσβευτή στον απόηχο των εκθέσεων για ισορροπία αρμοδιοτήτων στην ΕΕ

Συνάντηση Τσίπρα - Βρετανού πρεσβευτή στον απόηχο των εκθέσεων για ισορροπία αρμοδιοτήτων στην ΕΕ
Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή
Το Κυπριακό, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Λευκωσίας στην εκμετάλλευση της ΑΟΖ και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάρτησης που είχε νωρίς το μεσημέρι ο Αλ. Τσίπρας με τον βρετανό πρεσβευτή, John Kittmer.
Ο βρετανός αξιωματούχος πέρασε την πόρτα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ νωρίς το μεσημέρι με τη συνάντηση να διαρκεί περίπου μία ώρα.
Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές της πλ. Κουμουνδούρου άφηναν να εννοηθεί ότι οι δυο άνδρες συναντήθηκαν μετά από αίτημα του βρετανού πρεσβευτή.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των διεθνών κανόνων δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ ενώ ξεκαθάρισε στον John Kittmer ότι το κόμμα του αλλά και μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθεί στο πλευρό της Λευκωσίας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.
Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν και οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις καθώς και τα ευρωπαϊκά θέματα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στον συνομιλητή του την ανάγκη θεσμικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε..
Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο της δημοσιοποίησης των 32 εκθέσεων που συνέταξε η Βρετανική κυβέρνηση για την «ισορροπία αρμοδιοτήτων» μεταξύ των εθνικών θεσμών και των θεσμών της ΕΕ.
Το συμπερασματικό κείμενο που συνοδεύεις τις εκθέσεις κάνει λόγο για υπερβολικές αρμοδιότητες της ΕΕ σε ορισμένους τομείς πολιτικής που υπονομεύουν τη νομιμοποίηση της Ένωσης σε κάποιες χώρες μέλη και επιβαρύνουν χωρίς λόγο το οικονομικό κόστος για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις.

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης