Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιερώνυμος προς Τσίπρα: Μακάρι σε λίγα χρόνια να μην γίνονται συσσίτια από την Εκκλησία

Ιερώνυμος προς Τσίπρα: Μακάρι σε λίγα χρόνια να μην γίνονται συσσίτια από την Εκκλησία
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε ο Ιερώνυμος στο Δημήτρειο Κέντρο της εκκλησίας
Με την ελπίδα ότι σε «δυο, τρία χρόνια να μην υπάρχει ανάγκη να γίνονται συσσίτια» υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο «Δημήτρειο» Κέντρο, που φιλοξενεί και σιτίζει καθημερινά περισσότερα από 60 παιδιά ανεξαρτήτων εθνικότητας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το πραγματικό πρόβλημα κρίσης είναι ότι τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια η χώρα υποχρεώθηκε να ακολουθήσει ένα αδιέξοδο πρόγραμμα που έχει διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, την κοινωνική αδικία.
Επικαλούμενος τα συγκλονιστικά στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης της Γιούνισεφ για την Ελλάδα: 600.000 από αυτά βιώνουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες -συνέχισε- ιδίως στις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες των πολύτεκνων.
Πάντως μεγάλο μέρος των προσφορών προέρχεται από τους φτωχούς, τόνισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας συγχρόνως τη σημασία του πολυπληθούς δικτύου εθελοντών.
Χαιρετίζοντας την προσφορά της Εκκλησίας, ιδίως προς τα παιδιά, και χωρίς διάκριση θρησκευτικών αντιλήψεων ή καταγωγής όπως ο ίδιος σημείωσε με έμφαση, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε τη δέσμευση ενώπιον του Αρχιεπισκόπου, ότι στο εξής οι προσπάθειες αυτές θα τυγχάνουν όχι απλώς της υποστήριξης αλλά της εμπιστοσύνης της Πολιτείας.
Ο Αλ. Τσίπρας ευχαρίστησε, τέλος, την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή τους στην καμπάνια για τους Κούρδους του Κομπάνι, οι οποίοι δίνουν, όπως τόνισε, μάχη επιβίωσης για να ζήσουν και να κρατήσουν ψηλά την αξία της ανθρωπιάς απέναντι σε μια επέλαση φρίκης, όπως είχε χαρακτηριστικά για τους τζιχαντιστές.
Σημειώνεται ότι ο ασρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει προκλητικά και προσβλητικά τα ψευδή δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή ΠτΔ στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης