Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας - Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας - Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους
Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, κατόπιν προσωπικής του επιλογής
(upd4)Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους, δήλωσε, κατά την ορκωμοσία του, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, κατόπιν προσωπικής του επιλογής.

Embedded image permalink

Embedded image permalink





Στον Κ. Παπούλια ο Αλ. Τσίπρας 
Νωρίτερα, σε ιδιαίτερο χαρωπό κλίμα έγινε η συνάντηση του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο νέος πρωθυπουργός στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ζήτησε να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς όπως είπε μετά την συνάντηση με τον κ. Καμμένο υπάρχει η Δεδηλωμένη, με την πλειοψηφία 162 βουλευτών.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, εξέφρασε την ελπίδα αυτή η πλειοψηφία να γίνει μεγαλύτερη κατά την ψηφοφορία των προγραμματικών δηλώσεων.
Ο κ. Παπούλιας του απάντησε ότι δεν έχει τίποτα περισσότερο να κάνει από το να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι καλό θα ήταν να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, καθώς μας περιμένει ανηφορικός δρόμος.
Στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους στενούς τους συνεργάτες Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και από τον νέο γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Σπύρο Σαγιά.

Στον Ιερώνυμο ο Αλ. Τσίπρας
"Ήρθα να πάρω την ευχή σας", δήλωσε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντηση.
"Δεσμεύομαι πως από εδώ και πέρα οι σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας θα είναι αναβαθμισμένες", εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.

(Πρώτη ενημέρωση: Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 15:45)

Δ. Αλειφερόπουλος 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης