Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θετικός ο Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας - «Δεν μπορώ να αρνηθώ»

Θετικός ο Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας - «Δεν μπορώ να αρνηθώ»
«Αν μου προταθεί δεν μπορώ να αρνηθώ, είναι η ύψιστη τιμή και ευθύνη για κάθε Έλληνα»
Θετικός στο ενδεχόμενο ανάληψης του ύψιστου αξιώματος της Προεδρίας της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ειδικότερα, παρά τις φημολογούμενες επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει το «φαβορί» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Άλλωστε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», ο ίδιος ο Ευρωπαίος Επίτροπος έχει υπογραμμίσει πως «αν μου προταθεί δεν μπορώ να αρνηθώ, είναι η ύψιστη τιμή και ευθύνη για κάθε Έλληνα».
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα σενάρια περί Αβραμόπουλου, τότε είναι σίγουρο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεμβολίσει ακόμη περαιτέρω τη ΝΔ.

Tι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Στο προσκήνιο επανέρχονται τα σενάρια που αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Αβραμόπουλος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα τηρήσει η Νέα Δημοκρατία.
Η σχετική φημολογία έχει μεταφερθεί και στις Βρυξέλλες έχει μεταφερθεί.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης «Europolitics», το όνομα του Επίτροπου Μετανάστευσης αναφέρεται για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, γεγονός που φουντώνει τις φήμες για αποχώρηση του από τις Βρυξέλλες.
Το δημοσίευμα παράλληλα, επισημαίνει πως υπάρχουν αναφορές για πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η αποχώρησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται τον Φεβρουάριο, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να προχωρήσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
«Αν και ο ίδιος έχει αρνηθεί δημοσίως αυτή τη φήμη, χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη, το σενάριο αυτό θεωρείται πιθανό» τονίζει το ευρωπαϊκό δημοσίευμα, ενώ σημειώνει πως, πολιτικοί αναλυτές που βρίσκονται κοντά στη «σχολή σκέψης» Αβραμόπουλου επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται ήδη στην «κούρσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης