Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κριτική ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τη στάση απέναντι στη Ρωσία

Σκληρή κριτική ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ στην κυβέρνηση για τη στάση απέναντι στη Ρωσία
Για επιπόλαιο τσαμπουκά κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, για λεονταρισμούς διάρκειας τριών ημερών το ΚΚΕ
Σκληρή κριτική στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ασκούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι « το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που εκδόθηκε χθες με την συμφωνία όλων των υπουργών δύο μόλις ημέρες μετά τις επιπόλαιες μεγαλοστομίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί «ένα από τα σκληρότερα στις διατυπώσεις του κείμενα».
«Ο επιπόλαιος ‘τσαμπουκάς’ και η πλήρης υπαναχώρηση μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η αξιοπιστία της χώρας και έναντι των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και έναντι της Ρωσίας που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει κάθε λέξη.
Δόθηκε ένα κακό δείγμα για το πώς εννοεί την ‘σκληρή διαπραγμάτευση’ η νέα ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι λεονταρισμοί της κράτησαν τρεις μέρες και τελικά συντάχθηκε με την Ε.Ε..
«Τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του νέου υπ. Εξωτερικών απέναντι στην Ε.Ε. στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την Ε.Ε. και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία με αυτές που ψήφισε η προηγούμενη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες» τονίζει το ΚΚΕ.
«Όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο περί δήθεν "επιτυχίας" της ελληνικής διπλωματίας, η ουσία είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της σε μια απόφαση που είναι πλήρως ενταγμένη στα επιθετικά σχέδια των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής, με θύματα τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό λαό» αναφέρει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης