Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θετική η αποτίμηση των πρώτων κινήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου: Ο λαός μας στηρίζει

tags :
Θετική η αποτίμηση των πρώτων κινήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου: Ο λαός μας στηρίζει
Εντός της ημέρας αναμένεται δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι
Θετική είναι η αποτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου για τις πρώτες επαφές και συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με ξένους αξιωματούχους.
Υψηλόβαθμοι κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν σήμερα ότι "θα κινηθούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, επιδιώκοντας να προχωρήσει μία συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού αλλά κυρίως προς όφελος της Ευρώπης".
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι "αναζητούμε και επιδιώκουμε τους συμμάχους μας σε αυτή την προσπάθεια και σε αντίθεση με ό,τι γινόταν παλαιότερα δεν θα δούμε πρώτους τους Γερμανούς αξιωματούχους".
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται το μπαράζ επαφών και ταξιδιών τόσο του Αλέξη Τσίπτα όσο και του Γιάννη Βαρουφάκη με στόχο να υπάρξει στήριξη και άλλων ευρωπαίων ηγετών στο ελληνικό αίτημα που θα διατυπωθεί επισήμως στην Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.
"Η Ευρώπη έχει θεσμικά όργανα και κανόνες λειτουργίας. Η σύνοδος Κορυφής αποτελεί για τον πρωθυπουργό το πεδίο της συζήτησης. Εκεί παίρνονται οι αποφάσεις με τξη συμμετοχή όλων των μελών που είναι ισότιμα", ανέφερε πηγή του Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι "μας ικανοποιεί ιδιαίτερα πώς από τα πρώτα κιόλας 24ωρα ο ελληνικός λαός μας στηρίζει και μας το δείχνει γιατί ακριβώς είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας".
Εντός της ημέρας πάντως αναμένεται δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η περαιτέρω πυροδότηση του συγκρουσιακού κλίματος που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Τέλος από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι "είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ο κ. Ντάισεμπλουμ δεν μίλησε καθόλου για τρόικα, ούτε εμπρός ούτε πίσω από τις κάμερες".

Δ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης