Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Τσίπρας: Θα έχουμε σύντομα συμφωνία με την EE, θα αποπληρωθούν ΔΝΤ και ΕΚΤ

Α. Τσίπρας: Θα έχουμε σύντομα συμφωνία με την EE, θα αποπληρωθούν ΔΝΤ και ΕΚΤ
"Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης", δήλωσε ο κ. Τσίπρας
Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε email που απέστειλε στο Bloomberg, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία.
"Η υποχρεώση μου είναι να σεβαστώ τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού σε σχέση με τον τερματισμό των πολιτικών της λιτότητας και την επιστροφή σε μια ατζέντα για την ανάπτυξη. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι δεν θα εκπληρώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις μας προς την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ", δήλωσε ο Τσίπρας.
«Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους».
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης