Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης - Χρειάζονται γρήγορα μεταρρυθμίσεις

Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης - Χρειάζονται γρήγορα μεταρρυθμίσεις
Για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα
Η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα της Ευρώπης τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα περί ρευστότητας, σημειώνοντας ότι πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της Ευρώπης.
«Για μας τα προβλήματα αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό, και γι’ αυτό ακριβώς είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να προετοιμαστεί. Δεν είμασταν εμείς που λέγαμε προεκλογικά ότι δεν χρειαζόμαστε μνημονιακά λεφτά, αυτά που έλεγαν δηλαδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι σημερινοί υπουργοί» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Εμείς πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τα λεφτά της Ευρώπης και πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε γρήγορα μεταρρυθμίσεις. Για έναν επιπλέον λόγο, για να υπάρξει εμπιστοσύνη απ' την πλευρά των εταίρων και ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη του κόσμου.
Να επιστρέψει ο κόσμος τα λεφτά στις τράπεζες, να αρχίσει να δουλεύει η αγορά, να δουλεύει η οικονομία.
Να υπάρξει δηλαδή μια επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία είναι και ο μόνος τρόπος να μπορέσει να ανορθωθεί αύριο η οικονομία» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές επαφές του σημείωσε ότι «όλοι διακρίνουν ότι η χώρα έχει πολλά, πάρα πολλά, εμπόδια να υπερβεί».
«Κι επειδή είναι γνωστό ότι το Ποτάμι είναι μια μεταρρυθμιστική δύναμη και ότι φέρνει απόψεις και συγκεκριμένες λύσεις, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είναι αυτό που προτείνουμε εμείς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Υπάρχουν λοιπόν συγγενείς δυνάμεις, υπάρχουν φίλοι και έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις συμμαχίες προς όφελος του ελληνικού λαού. Αυτό έκανε το Ποτάμι αυτές τις μέρες, συζήτησε, ανέπτυξε, είπε ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό-μεταρρυθμιστικό κόμμα στην Ελλάδα και αυτό έγινε αντιληπτό από πολλές δυνάμεις στην Ευρώπη» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης