Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση για τα περί παράτασης από το ΔΝΤ - Θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό

Αναδιπλώνεται η κυβέρνηση για τα περί παράτασης από το ΔΝΤ - Θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό
"Μια ιδέα είπε ο Φλαμπουράρης" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση τη δίμηνη παράταση για την πληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Σακελλαρίδης αναδιπλώνοντας τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρη.
Ειδικότερα μετά από τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υποβληθεί καμία τέτοια αίτηση.
Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ανέφερε πως «ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε μία ιδέα, δεν είναι μέσα στους σκοπούς της κυβέρνησης η κατάθεση δίμηνης παράτασης αποπληρωμής του ΔΝΤ» και πρόσθεσε ότι «θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό».
Ωστόσο δεν απέκλεισε τη σύναψη τρίτου πακέτο στήριξης, παρότι διευκρίνισε πως η Κυβέρνηση δεν θέλει δανεικά αλλά χρηματοδότηση για την ανάπτυξη.
«Να ολοκληρωθεί το 4αμηνο πρόγραμμα και να κριθούν όλα στο τέλος του» ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Θέλουμε μέσα στους 4 μήνες να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις και τις δράσεις ώστε να αποδείξουμε ότι έχουμε αξιοπιστία, έτσι ώστε όταν θα φτάσουμε μπροστά στην ανάγκη να υπάρχει τετραετές μεσοπρόθεσμο σχέδιο, να έχουμε την δυνατότητα να μην επιβληθούν προγράμματα που επιβλήθηκαν στο παρελθόν. Παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προεκλογικά. Αυτή τη στιγμή δίνουμε μία μεγάλη μάχη σε όλα τα επίπεδα, διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης. Να δείξουμε ως κυβέρνηση ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης.

Τι δήλωσε νωρίτερα ο Α. Φλαμπουράρης

Παράταση από το ΔΝΤ προτίθεται να ζητήσει η κυβέρνηση αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα 1,4 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 δισ και έχουμε μαζέψει 0,8 δισ θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών», ανέφερε ο Αλ. Φλαμπουράρης.
Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πιστωτικό γεγονός, καθώς μια τέτοια εξέλιξη δεν συμφέρει κανέναν.
Ο Α. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο ωστόσο θα αντιμετωπιστεί.
Όσον αφορά τον ΦΠΑ, ο Αλ. Φλαμπουράρης εκτίμησε ότι δεν θα αυξηθεί, καθώς ακόμη και αν αυξανόταν δεν θα έφερνε έσοδα.
Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η υλοποίησή τους ξεκινά από σήμερα και μέχρι τα τέλη του 2015 θα έχει καταβληθεί η 13η σύνταξη.
Για το αν η συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή, ο Α. Φλαμπουράρης απάντησε ότι αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, ωστόσο η δική του γνώμη, όπως είπε, είναι ότι πρέπει να έρθει στο Κοινοβούλιο, ενώ υποστήριξε ότι όσοι διαφώνησαν στην χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ότι δεν είχαν και αρνητική ψήφο στη Βουλή ή "και να υπήρχαν θα ήταν 3-4".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης