Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δια χειρός… Asmussen η συμφωνία Βαρουφάκη - Schaeuble στο Eurogroup - Διαψεύδει το Βερολίνο

Δια χειρός… Asmussen η συμφωνία Βαρουφάκη - Schaeuble στο Eurogroup - Διαψεύδει το Βερολίνο
O Γερμανός υφυπουργός φέρεται να συμβούλευσε τον Βαρουφάκη στον τρόπο αντιμετώπισης του Schaeuble 
Τη μεσολάβηση του J. Asmussen προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Βαρουφάκη και Schaeuble στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Sächsiche Zeitung.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, ο J. Asmussen, νυν υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και πρώην οικονομολόγος της ΕΚΤ, συμβούλευσε τον Γ. Βαρουφάκη πριν τη συνάντηση του με τον W. Schaeuble - στα περιθώρια του κρίσιμου Eurogroup - για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει ώστε να πετύχει την ευμενή μεταχείριση του αλλά και μια θετική αντιμετώπιση των ελληνικών αιτημάτων.
Ας σημειωθεί πως αρκετά δημοσιεύματα κατά καιρούς, έχουν αναδείξει τις θερμές σχέσεις μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του J. Asmussen.
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε πως δεν γνωρίζει κάτι για σχετική συνομιλία μεταξύ των Asmussen – Βαρουφάκη.
Ωστόσο, αρκέστηκε να υπογραμμίζει πως Asmussen δεν έχει κάποια επίσημη εντολή για διαπραγματεύσεις με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης