Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εξεταστική για τα μνημόνια - Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο - Υποχρέωση οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις

Τσίπρας: Εξεταστική για τα μνημόνια - Δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο - Υποχρέωση οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις
H συμφωνία - γέφυρα επιτεύχθηκε με τον σαφή διαχωρισμό της από τα μνημόνια
(upd7)Τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά, δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, οι εταίροι ενέκριναν την επέκταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, χωρίς τα μέτρα λιτότητας που την συνόδευαν.
Η χώρα βγαίνει από τη διαδικασία πιο δυνατή και περήφανη, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως με την έγκριση της παράτασης της δανειακής σύμβασης, έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης. Αποδείχτηκε, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ότι η Ευρώπη μπορεί να προχωράει όταν υπάρχει πολιτική βούληση.
Έχουμε υποχρέωση να προχωρήσουμε την εφαρμογή μια σειρά σαρωτικών μεταρρυθμίσεων, τόνισε για να επαναλάβει πως τα μνημόνια τελείωσαν τυπικά και ουσιαστικά.
Οι εταίροι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι τα μνημόνια ήταν κοινωνικά και οικονομικά καταστροοφικά, πρόσθεσε, για να τονίσει επίσης πως η συμφωνία - γέφυρα επιτεύχθηκε με τον σαφή διαχωρισμό της από τα μνημόνια.
Αποδείξαμε ότι η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει πως η πραγματικά μεγάλη πρόκληση της κυβέρνησης είναι να ξανασταθεί στα πόδια της μια χώρα ρημαγμένη και ένας λαός εξοντωμένος.
Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να επαναλάβει πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της μάχες που θα δίνει μέρα με τη μέρα.
"Κάποιοι έχουν ποντάρει στο ενδεχόμενο ενός τρίτου μνημονίου, αλλά δυστυχώς θα τους απογητεύσουμε, αφού δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Θα επιδιώξουμε μία αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, εξήγησε.
Θα διαπραγματευθούμε θέτοντας επί τάπητος το αίτημα απομείωσης του ελληνικού χρέους, σημείωσε.
Παρουσιάζοντας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πέντε νομοσχέδια που θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή ήδη από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Το νομοθετικό έργο θα συνεχιστεί, δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας, για να τονίσει πως η κυβέρνηση σε κάθε πεδίο πρέπει να επιδείξει ετοιμότητα.
"Η νέα κυβέρνηση εκλέχτηκε για να υπηρετήσει με ακλόνητη συνέπεια τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού", διεμήνυσε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει πως "η κυβέρνησή μας βρίσκεται υπεράνω των επιχειρηματικών συμφερόντων όσο ισχυρά κι αν είναι".
Θα καταθέσουμε στη Βουλή πρόταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, ανακοίνωσε τέλος ο πρωθυπουργός.
Είμαστε υποχρεωμένοι να αποδώσουμε δικαιοσύνη, τόνισε.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε σαφές μήνυμα για "λιγότερα συνθήματα και περισσότερη δουλειά, λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης