Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βούλη για τη συμφωνία ζητά ο Κουτσούμπας - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος στον λαό

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βούλη για τη συμφωνία ζητά ο Κουτσούμπας - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος στον λαό
Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή την τετράμηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση
«Άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των ερφαρμοστικών νόμων τους» και «καμιά ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης για επέκταση του μνημονίου» ήταν τα δύο κύρια μηνύματα που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ζήτησε από την Κυβέρνηση να φέρει αμέσως στην Βουλή την τετράμηνη συμφωνία για ενημέρωση και έγκριση και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία.
«Ενα μήνα μετά, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έφερε στη βουλή αμέσως νόμο κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, έτσι όπως πίστευε ότι θα κάνει ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου και των δεσμεύσεων που αυτό προέβλεπε» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ προειδοποίησε ότι
«την τετράμηνη παράταση έως τον Ιούνη, θα ακολουθήσει νέα συμφωνία - πρόγραμμα, δηλαδή νέο μνημόνιο, όπως κι αν ονομαστεί, για τα επόμενα χρόνια».
«Οι Αποκριές πέρασαν, το τριώδιο τελείωσε και οι μάσκες έπεσαν. Κι ας προσπαθούν να κοροϊδέψουν ξανά και ξανά οι κυβερνώντες υπουργοί και ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η τρόικα μετονομάστηκε σε "τρεις θεσμοί", λες και δεν ήταν ξανά οι ίδιοι, δηλαδή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ» πρόσθεσε.
Παράλληλα τόνισε ότι όλα αυτά τα περί "περήφανης" διαπραγμάτευσης, ήταν σκέτη διαφημιστική απάτη.
Επιπλέον ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο δημόσιο μέσω της κατάργησης των επιδομάτων, θα συνεχιστούν η αξιολόγηση και η κινητικότητα, που είναι το όχημα για νέες απολύσεις, όπως είπε, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο δεν προβλέπεται καμία πρόσληψη.
Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο θα παραμείνει και θα επεκταθεί η ελαστική εργασία, ενώ υποστήριξε πως στη συμφωνία είναι πλήρης η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις ΣΣΕ.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε πως θα συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και οι πληστειρασμοί καθώς όπως σημείωσε στη συμφωνία δεν υπάρχει αναφορά για ρητή απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Όπως σημείωσε δεν υπάρχει καμιά αναφορά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μόνο δηλώσεις ότι θα αντικατασταθεί από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, απροσδιόριστης ακόμα.
Για την πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και με την οποία ζητεί την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, διεμήνυσε ότι δεν είναι ούτε επικοινωνιακό κόλπο ούτε κίνηση εντυπωσιασμού.
«Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ επαναφέρει τα πράγματα στην ανθρώπινη διάσταση, πρώτα από όλα για τους εργαζόμενους και το λαό» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στην πρόταση του ΚΚΕ. Είναι υποχρεωμένος όμως να δώσει απάντηση στο λαό και στις πραγματικές του ανάγκες, όπως αυτές διατυπώνονται στην πρότασή μας για κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων εδώ και τώρα, με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού» επεσήμανε.
«Ο λαός ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση και στο λαό είναι υπόλογος» τόνισε και συμπλήρωσε «το ότι ο λαός εξαπατήθηκε, είναι φως φανάρι, το ότι το μνημόνιο «σκίστηκε» και ξαναράφτηκε, από άλλους ράφτες αυτή τη φορά, είναι φανερό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης