Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Τσίπρας: Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο - Μας έστησαν παγίδα σε συνεργασία με τον Α. Σαμαρά

tags :
Α. Τσίπρας: Θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν σε τρίτο μνημόνιο - Μας έστησαν παγίδα σε συνεργασία με τον Α. Σαμαρά
«H τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν», ανέφερε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος
Είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και δύσκολης μάχης. Δεν πρόκειται να δραπετεύσουμε από τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να ξεκαθαρίσω από την αρχή μπορεί να είμαστε το νέο το καινούριο η ελπίδα για την αλλαγή αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και χθεσινή. Έχουμε σαν παράταξη ιστορία χρόνων και αγώνων. Για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Δώσαμε εξετάσεις σε δύσκολες περιόδους και σήμερα» ανέφερε.
Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι αποτελεί πρόκληση η προώθηση της κοινωνικής αλλαγής «όχι από θέση διαμαρτυρίας και αντιπολίτευσης αλλά από τη θέση κυβερνητικής ευθύνης».
«Κάθε δημόσια τοποθέτηση έχει σημασία και στο σήμερα και το αύριο του λαού μας. Νέα ευθύνη σε νέα εντελώς κατάσταση. Μπορούμε να κρατήσουμε αυτή τη βαριά ευθύνη» ανέφερε.
Όπως σχολίασε αυτό σημαίνει «ότι κάθε απόφασή μας, κάθε διαπίστωση στα ντοκουμέντα μας, κάθε τακτική μας κίνηση, κάθε δημόσια τοποθέτησή μας, έχει επίδραση όχι μόνο στο σήμερα και στο αύριο της Αριστεράς, ή των κινημάτων προόδου, αλλά στο σήμερα και στο αύριο της Ελλάδας και του λαού της».
Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.
Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι" , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν».
«Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση», είπε ο κ.Τσίπρας, με την απειλή της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, καθορισμένα από πριν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, αλλά δεν είχαν προβλέψει ότι θα πάρουμε ένα ποσοστό πολύ κοντά στην αυτοδυναμία ... θα σχηματίσουμε κυβέρνηση σε χρόνο ρεκόρ, αφήνοντας απέξω τα αγαπημένα τους παιδιά ... θα έχουμε μια πρωτοφανή λαϊκή υποστήριξη μετά τις εκλογές».
«Το σχέδιο, στο οποίο συνένοχος και εν πολλοίς εκτελεστικό όργανο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός που την ώρα που η Ελλάδα διεκδικούσε με αγωνία, καλούσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ψηφίσματα εναντίον της εθνικής προσπάθειας ... ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες. Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία», είπε ο πρωθυπουργός.
Θέλουν να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις υπό την απειλή της πιστωτικής ασφυξίας, να σπείρουν απογοήτευση και να μας αποκόψουν από τη λαϊκή βάση, μα χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ασφυξία ως μέσο πρόκλησης λαϊκής δυσαρέσκειας, με τελικό στόχο είτε να μας σύρουν σε κυβερνητικό σχήμα αμφίβολης νομιμοποίησης, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου είτε να μας ανατρέψουν είτε όπως με τη ΝΔ του Σαμαρά, να μας ενσωματώσουν πλήρως στην πολιτική και τη λογική τους.
«Τα μνημόνια με οποιαδήποτε αρίθμηση, σε οποιαδήποτε γλώσσα, και με οποιοδήποτε όνομα, τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου ...θα επιδιώξουμε ... μια αμοιβαία αποδεχτή συμφωνία με τους εταίρους για την οριστική αποδέσμευση της χώρας από την ασφυκτική και εξευτελιστική επιτροπεία«, τόνισε.
Aναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματος τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο μαζικός, πιο πειθαρχημένος, πιο αποτελεσματικός, πιο νεανικός, πιο «αντάρτης» από ότι είναι σήμερα», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην λειτουργία του κόμματος και στον απόηχο της κριτικής η οποία έχει ασκηθεί τις τελευταίες ημέρες, μετά την συμφωνία στο Eurogroup.
«Το κόμμα δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει ένας μηχανισμός νομής της εξουσίας, όπως γινόταν στο παρελθόν», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
«Θα σταθεί φυσικά κοντά στην κυβέρνηση, θα τη στηρίξει στις προσπάθειές της μαχητικά, αλλά πάντα κριτικά, όπως αρμόζει σε ένα κόμμα της Αριστεράς. Ταυτόχρονα όμως, κι αυτό είναι το βασικό, θα σταθεί και πρέπει να σταθεί πιο κοντά από όσο ποτέ άλλοτε στο λαό μας που δοκιμάζεται. Να συμπαραταχθεί με τις απαιτήσεις, τις αγωνίες, και τους αγώνες του. Να τραβάει από το μανίκι την κυβέρνηση όταν χρειάζεται και όταν κρίνει ότι κάποιες επιλογές της είναι λαθεμένες. Να κρίνει, να αντιπολιτεύεται, ας μου επιτραπεί η έκφραση, την κυβέρνηση, με σοβαρότητα, ευθύνη, και παίρνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Να μεταφέρει βεβαίως τις θέσεις της κυβέρνησης στο λαό. Αλλά, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, να μεταφέρει τις θέσεις του λαού στην κυβέρνηση».
«Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας όλοι. Πολύ τρέξιμο. Μεγάλες ευθύνες. Με συλλογικότητα, σοβαρότητα, ευελιξία, στράτευση, αντοχή, κριτική σκέψη, μπορούμε να αφήσουμε το αποτύπωμα της προόδου στις συνειδήσεις, στην κοινωνία, και στην πατρίδα. Και γι' αυτό αξίζουν όλοι οι κόποι και όλες οι θυσίες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης