Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ: Η εικόνα των εχθρών του Τσίπρα περιλαμβάνει πλέον Ισπανία και Πορτογαλία

FAZ: Η εικόνα των εχθρών του Τσίπρα περιλαμβάνει πλέον Ισπανία και Πορτογαλία
Οι δύο χώρες έγιναν αντιπαθείς στον Έλληνα πρωθυπουργό διότι ζήτησαν το αυτονόητο, την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τονίζει η FAZ
Την άποψη ότι η Ισπανία και η Πορτογαλία αποτελούν μέρος της εικόνας των «εχθρών» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgeimeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η FAZ αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε επισημάνει στο πλαίσιο ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας πρωτοστάτησαν για λόγους εσωτερικής πολιτικής σε έναν άξονα δυνάμεων που επιχειρούσαν να οδηγήσουν τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-εταίρων «στο χείλος του γκρεμού».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την ενόχληση τόσο του Ισπανού πρωθυπουργού Mariano Rajoy όσο και του πορτογάλου ομολόγου του, Pedro Passos Coelho.
«Η εικόνα των εχθρών του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει πλέον και την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Οι δύο χώρες - που έλαβαν δάνεια όπως η Ελλάδα - του έγιναν αντιπαθείς επειδή ζήτησαν πρόσφατα, σε κοινή γραμμή με τη Γερμανία, το αυτονόητο: δηλαδή να εκπληρωθούν οι υφιστάμενες δεσμεύσεις».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αιτιάσεις του Τσίπρα είναι παράλογες, αν και υπογραμμίζεται ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου πιέζονται από το γεγονός των επικείμενων εκλογών σε αμφότερες τις χώρες εντός του 2015.
«Εάν ο Τσίπρας κατόρθωνε τώρα να εμπαίξει την ΕΕ και τους «θεσμούς» επιδεικνύοντας έτσι ότι χρειάζεται να είναι κανείς απλά σταθερά θρασύς απέναντι στις Βρυξέλλες, τότε οι Coelho και Rajoy θα είχαν πρόβλημα στις χώρες τους.
Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν εξηγεί τη δυσαρέσκειά τους.
Διότι στα νοτιοδυτικά (σ.σ. της Ευρώπης) δεν έλλειψε η αλληλεγγύη.
Η Ελλάδα κόστισε μέχρι σήμερα στην Ισπανία 26 δις ευρώ και στην Πορτογαλία περισσότερο από ένα δις ευρώ» υπογραμμίζει η Frankfurter Allgeimeine Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης