Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέραν από την ασφυξία ρευστότητας εμφανής είναι και η πολιτική ασφυξία - Γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει τη νέα σύμφωνια στη Βουλή

Πέραν από την ασφυξία ρευστότητας εμφανής είναι και η πολιτική ασφυξία - Γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει τη νέα σύμφωνια στη Βουλή
Η δανειακή σύμβαση χαρακτηρίζεται από πολλούς συνέχεια του μνημονίου
Η πρωτοφανής ασφυξία ρευστότητας στην οποία έχει εγκλωβιστεί η Ελλάδα απόρροια του γεγονότος ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε σε μεγάλο βαθμό το μνημόνιο μπορεί να διασφαλίζει τη συνέχεια στη χρηματοδότηση… προκαλεί και πολιτική ασφυξία.
Τι σημαίνει πολιτική ασφυξία;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση τη δανειακή σύμβαση καθώς προφανώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος βουλευτές της να την καταψηφίσουν και η κυβέρνηση να στηρίζεται παίρνοντας θετική ψήφο από Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι ή ΠΑΣΟΚ.
Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να εξετάζουν ακόμη και την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης, σε αντίθεση με Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι οι οποίοι έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της δανειακής σύμβασης.
Όμως αν η κυβέρνηση καταψηφιστεί από τους βουλευτές της και στηριχθεί από την αντιπολίτευση θα πρόκειται περί φιάσκου και προφανώς σε μια τέτοια περίπτωση θα εγείρεται θέμα συνοχής της κυβέρνησης.
Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση η οποία από πολλούς χαρακτηρίζεται συνέχεια του μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης