Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Από το Grexit... στο Graccident - Ο Τσίπρας υπερεκτιμά τη δύναμη του

Süddeutsche Zeitung: Από το Grexit... στο Graccident - Ο Τσίπρας υπερεκτιμά τη δύναμη του
Η Αθήνα δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια αν το πολιτικό τίμημα είναι αφόρητα υψηλό για τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους ασκεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας χαρακτηρίζει «ατυχείς» και «επικίνδυνους» τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει το τελευταίο διάστημα δίπλα στη λέξη «Grexit» ήρθε να προστεθεί και το «Graccident», το οποίο – σύμφωνα με το δημοσίευμα - υπονοεί ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα συμβεί «λιγότερο η περισσότερο συντεταγμένα, αλλά ως αλυσιδωτή διαδοχή ατυχών γεγονότων, επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα υπερεκτιμά την πολιτική της ισχύ».
«Ισχύει μία απλή εξίσωση:
Η Αθήνα δεν μπορεί να αναμένει πρόσθετη βοήθεια αν το πολιτικό τίμημα είναι αφόρητα υψηλό για τα άλλα κράτη της ευρωζώνης.
Κάτι που σημαίνει ότι αν η Ελλάδα καταχραστεί την καλή θέληση των κυβερνήσεων των ευρωπαίων εταίρων με τέτοιο τρόπο ώστε το μόνο που θα προκύψει θα είναι να ενισχυθεί το Εθνικό Μέτωπο, η Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD) ή το Podemos, τότε η φιλία θα τελειώσει. (…)
Η εξουσία της ελληνικής κυβέρνησης τελειώνει εκεί όπου θέτει σε κίνδυνο την εξουσία των άλλων κυβερνήσεων», υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης