Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόστιμο 15.000 ευρώ από το ΕΣΡ σε Mega, ANT1 και Alpha για παράλειψη προβολής της Χρυσής Αυγής

Πρόστιμο 15.000 ευρώ από το ΕΣΡ σε Mega, ANT1 και Alpha για παράλειψη προβολής της Χρυσής Αυγής
Για βάναυση προσβολή στη δεοντολογία και στις αρχές της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή
Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ΑΝΤ1 και Alpha, διότι στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των εν λόγω σταθμών δεν προβάλονται οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, αυτό αποτελεί βάναυση προσβολή στη δεοντολογία και στις αρχές της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας, γεγονός που δεν άφησε αναπάντητο το ΕΣΡ.
Η εν λόγω ποινή επιβλήθηκε για δελτία ειδήσεων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2014, ενώ ακολουθούν πλείστες άλλες καταγγελίες που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο, όπου τα κανάλια προέβαλλαν ανακοινώσεις και δελτία Τύπου όλων των κομμάτων (κοινοβουλευτικών και μη) πλην της Χρυσής Αυγής.
Το Γραφείο Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου, σημειώνεται, εδώ και αρκετούς μήνες έχει επιδοθεί σε πολλαπλές θεσμικές ενέργειες προς όλα τα αρμόδια όργανα, ώστε να προβάλλονται οι θέσεις, οι δηλώσεις και τα δελτία Τύπου της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου.
Μια ολόκληρη ομάδα εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών έχει αναλάβει καθημερινά την παρακολούθηση (media monitoring) όλων των καναλιών, ώστε να διασφαλίζεται η προβολή της Χρυσής Αυγής.
Όταν η Δικαιοσύνη, οι θεσμοί και οι ανεξάρτητες Αρχές λειτουργούν δίχως ιδεοληψίες και κυρίως δίχως πολιτικές παρεμβάσεις, τότε οι αποφάσεις είναι δίκαιες και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, τονίζεται.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ακατάπαυστα τον αγώνα για την τήρηση της ισονομίας και της πολυφωνίας σύμφωνα και με τη ρήση του μεγάλου φιλέλληνα και ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα στο Μεσολόγγι, Ιωάννη Ιάκωβου Μάγιερ «Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης