Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μα για… ανάπτυξη (επενδύσεις και δουλειές) ούτε γίνεται κουβέντα, λες και πρόκειται για κάτι μυστικό…

Μα για… ανάπτυξη (επενδύσεις και δουλειές) ούτε γίνεται κουβέντα, λες και πρόκειται για κάτι μυστικό…
Απαιτείται ανένδοτος και… προπαγάνδα για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας - Αυτός έπρεπε να είναι ο κύριος "πόλεμος" της κυβέρνησης και όχι... η ΕΡΤ και η σίτιση στη ΔΕΗ
Η κυβέρνηση, μόλις στις πρώτες 35 περίπου ημέρες διαδρομής της έχει ασχοληθεί με όλα, πλην του κυριότερου! Πώς θα δημιουργηθούν δουλειές, πώς θα έρθουν επενδύσεις και κεφάλαια στη χώρα, πώς θα μειωθεί η ανεργία. Σε μια συγκυρία που η κοινωνία και κυρίως ο ιδιωτικός τομέας έχει λιώσει κυριολεκτικά μετά από πέντε χρόνια κρίσης, ύφεσης, προγραμμάτων διάσωσης και περικοπών, η ρητορική αλλά και οι πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μαρτυρούν… απώλεια εστιασμού στις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
Παρ’ ότι εδώ και μια 5ετία 500.000 επιχειρήσεις, όλων των ειδών και των μεγεθών και βιοτεχνίες έχουν βάλει λουκέτο και παρ’ ότι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταναστεύσει σε ξένες χώρες προς αναζήτηση εργασίας, η κυβέρνηση χάνεται μέσα από ακτιβισμούς τύπου… σίτιση εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην αποκατάσταση των… καθαριστριών!
Όσο ιερό κι αν είναι το δικαίωμα στην εργασία των καθαριστριών, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο είναι ιερό το δικαίωμα στην εργασία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών – νέων και μεγαλυτέρων - που έχουν χάσει τις δουλειές τους τα τελευταία πέντε χρόνια.
Αντί κεντρικό σύνθημα να είναι ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και κάθε ημέρα σε βαθμό… προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου για όλη την κοινωνία η ανάγκη να δημιουργηθούν δουλειές, άρα το άνοιγμα επιχειρήσεων, άρα η ανάληψη ρίσκου, άρα η υποστήριξη από την κεντρική εξουσία για αυτά τα ρίσκα, η κυβέρνηση «χάνεται» σε ακτιβισμούς ήσσονος σημασίας για την κρισιμότητα των καιρών. Κάποιοι δείχνουν να μην έχουν συνειδητότητα της κατάστασης, της κρισιμότητας των καιρών αλλά και συνείδηση της σοβαρότητας του ρόλου διακυβέρνησης που έχουν αναλάβει.

ΕΡΤ, ΔΕΗ, Σκουριές, Αμυγδαλέζα και… εκατοντάδες συνεντεύξεις

Στις πρώτες 35 ημέρες έχουν προλάβει να ασχοληθούν με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την Αμυγδαλέζα, με το φράχτη στον Έβρο, με τα κάγκελα έξω από τη Βουλή, με τα υπουργικά αυτοκίνητα, με το επίδομα σίτισης στη ΔΕΗ, με τη διακοπή της επένδυσης στις Σκουριές, με την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης (αναμόρφωσης, εκσυγχρονισμού) 14 περιφερειακών αεροδρομίων, με την αλλαγή της ονομασίας της τρόικα, με την αλλαγή ονομασίας του 4μηνου μνημονίου (χωρίς χρήματα)…
Έχουν ασχοληθεί με την κατάργηση της… αριστείας στην παιδεία, λες και αυτό είναι το πρόβλημα της παιδείας μας, έχουν ασχοληθεί με την ακύρωση του ασύλου, έχουν ασχοληθεί με την κατάργηση της δυνατότητας πολιτικής επιστράτευσης για καταχρηστικές προς την κοινωνία απεργίες!

Παράλληλα, έχουν δώσει δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνεντεύξεις καθώς όλοι μιλούν για όλα, συνεχώς, διαρκώς, ακατάπαυστα, ακούραστα, αγόγγυστα, αβάδιστα και αβασάνιστα! Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνεντεύξεις, τηλεοπτικά παράθυρα, πρωτοσέλιδα, αναρτήσεις μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες! Ενώ λίγες ημέρες πάνε από την ημέρα που ορκίστηκαν για να κάνουν μια δουλειά για την οποία αμείβονται από τον ελληνικό λαό!

Έχουν ασχοληθεί με τα πάντα πλην του μείζονος, του κυρίαρχου, που είναι το άπαν για να «τσουλήσει» η χώρα και να δει – κάποτε –φως στο τούνελ. Δημιουργία θέσεων εργασίας, επιχειρήσεις και ανάπτυξη. Ανάπτυξη με κρατισμό, με προσλήψεις στο δημόσιο δεν υπάρχει. Το μοντέλο αυτό έχει πεθάνει προ πολλού, καθώς πέθαναν και οι τυφλές επιδοτήσεις και οι ευρωπαϊκές χορηγίες που «τάιζαν» τους πελάτες των ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καθώς και τους διεφθαρμένους συνδικαλιστές που λυμαίνονται τις ΔΕΚΟ εδώ και δεκαετίες.

Το ανεδαφικό λιβανιστήρι με τη διαγραφή του χρέους

Ακόμη και το λιβανιστήρι για τη διαγραφή του χρέους είναι ανεδαφικό, καθώς και όλο να έσβηνε μονομιάς σήμερα, ένα κράτος που παράγει μόνο συνταξιούχους (πρόωρους ή όχι) και θέσεις στο δημόσιο, δεν έχει καμιά τύχη να είναι αυτάρκες. 
Και όμως, μόλις χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλης, είπε (και αυτός) την άποψή του για το χρέος. Παρ’ ότι όλη η Ευρώπη, όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ε.Ε. και της Κομισιόν έχουν ξεκόψει ότι θέμα διαγραφής – στην παρούσα φάση – δεν υπάρχει! Και όμως, ο ακτιβισμός του τίποτα και οι δηλώσεις για θέματα που δεν παράγουν εργασία και αξία συνεχίζονται.
Και έτσι πορεύεται ο κόσμος και η Ελλάδα το Μάρτιο του 2015, εν μέσω κλιμακούμενης πιστωτικής ασφυξίας και σφίγγει διαρκώς τον κλοιό πάνω από τα άδεια ταμεία του κράτους!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης