Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Ecofin: Ζητά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας

Ερώτηση Παπαδημούλη σε Ecofin: Ζητά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας
Κάνει λόγο για αναντιστοιχία πολιτικής της Ε.Ε. με τις δεσμεύσεις της G20
Στην αναντιστοιχία μεταξύ των εφαρμοζόμενων οικονομικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται από τις αναπτυγμένες οικονομίες σε επίπεδο G20, αναφέρεται με ερώτησή του προς το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών (Ecofin), ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Στην ερώτηση ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο «επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, από την αναιμική ανάκαμψη, τις κακές επιδόσεις στο μέτωπο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της αύξησης των ανισοτήτων».
Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «η Ομάδα των 20 επανέλαβε τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την υλοποίηση δημοσιονομικών πολιτικών που θα ενισχύουν την οικονομική μεγένθυση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή θα συμβάλλουν σε βιώσιμα δημόσια χρέη».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης ζητεί να πληροφορηθεί από το συμβούλιο υπουργών, «με ποιον τρόπο η Ε.Ε. συντονίζει τις πολιτικές της με την Ομάδα των 20 όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων οικονομικών προκλήσεων», καθώς επίσης εάν είναι διατεθειμένα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. «να πάρουν την πολιτική απόφαση για την υποστήριξη δημοσιονομικών πολιτικών και μακροοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα στοχεύουν στην οικονομική μεγέθυνση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης