Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άκυροι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία της Χρυσής Αυγής

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Άκυροι οι νόμοι που ψηφίστηκαν χωρίς την παρουσία της Χρυσής Αυγής
Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη
Σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία του κοινοβουλίου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μεταξύ άλλων η κα Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την παρουσία των βουλευτών στη Βουλή, ανακοινώνοντας ότι αν κάποιος βουλευτής βρεθεί να απουσιάζει αδικαιολόγητα περισσότερες από πέντε φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα, τότε θα περικόπτεται κατά 1/5 η βουλευτική αποζημίωσή του.
Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου προανήγγειλε πως υπάρχει ακόμα και η σκέψη για την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης για το έργο των βουλευτών στις Επιτροπές.
Παράλληλα ανέφερε πως η Βουλή θα καταγγείλει από την 1η Σεπτεμβρίου τη σύμβαση leasing για τα ΙΧ που δίνονται στους βουλευτές, και το πώς θα μετακινούνται θα επανεξεταστεί.
Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε του έργου των βουλευτών, λέγοντας πως οι βουλευτές δεν έχουν τόσα προνόμια όσο κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν, ενώ ανέφερε πως πολλοί βουλευτές δίνουν τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις στα κόμματά τους.
Επίσης, η κα Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι θα ζητήσει την επιστροφή των γραφείων που κατέχουν στη Βουλή οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές (Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου).
Παράλληλα, είπε ότι θα εισαγάγει περιορισμό των νομοσχεδίων που εισάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και στις άσχετες τροπολογίες.
Αναφερόμενη στο θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα ανέφερε ότι όσοι νόμοι ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή χωρίς την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής θεωρούνται άκυροι, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι πρωτουβουλίες θα λάβει η κυβέρνηση γι' αυτές τις περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης