Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ – Ανοιχτό να τεθεί θέμα ηγεσίας

tags :
Κρίσιμη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ – Ανοιχτό να τεθεί θέμα ηγεσίας
Οι βουλευτές θα πάρουν το λόγο αναζητώντας τα αίτια της εκλογικής ήττας
(upd)Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:00 η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά την οποία αναμένεται να αναζητηθούν τα αίτια της μεγάλης ήττας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, από την οποία και προέκυψε η μικρότερη ΚΟ του κόμματος από τη μεταπολίτευση και μετά.
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, το λόγο θα πάρουν – για πρώτη φορά από το 2012 - όλοι οι βουλευτές της ΝΔ.
Οι τόνοι και η κριτική κατά της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για την εκλογική ήττα εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα υψηλοί, ενώ υπερισχύει το σενάριο που θέλει να μην τίθεται θέμα ηγεσίας, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη θα θέσει ευθέως το εν λόγω ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αν και θα αναγνωρίσει ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στην προεκλογική περίοδο, θα επαναλάβει τη θέση ότι παρά την ήττα η ΝΔ διατήρησε τις δυνάμεις της και ότι το κόμμα  παραμένει η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη στην χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ.Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις στο αίτημα που εκτιμάται ότι θα του τεθεί για έκτακτο συνέδριο, να αντιπροτείνει τη σύγκλιση της εθνικής συνδιάσκεψης της ΝΔ μετά το Πάσχα προκειμένου σε αυτήν να συζητηθεί και να αναζητηθεί το ιδεολογικό στίγμα και η πολιτική κατεύθυνση στην επόμενη ημέρα.
Παράλληλα ο κ.Σαμαράς φέρεται ότι θα δεσμευθεί ότι θα γίνουν αλλαγές στην οργανωτική δομή του κόμματος.
Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πώς θα διαμορφωθούν τα «στρατόπεδα» στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς πέρα από τους «υπερασπιστές» και τους «επικριτές» του έργου Σαμαρά, υπάρχουν και εκείνοι που δεν έχουν λάβει ξεκάθαρη θέση.
Σε κάθε περίπτωση όλοι στη ΝΔ, ανεξάρτητα από το «στρατόπεδο» στο οποίο ανήκουν, γνωρίζουν ότι εάν το κόμμα δεν αλλάξει ριζικά και δεν ανανεωθεί συθέμελα τόσο πολιτικά όσο και ιδεολογικά, δεν έχει μέλλον.

Πρώτη ενημέρωση: 09:00, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης