Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Πρέπει να αποκλειστεί πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο

tags :
Σταθάκης (υπ. Οικονομίας): Πρέπει να αποκλειστεί πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο
Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, εκτίμησε ο υπουργός
Πρέπει να αποκλειστεί το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στο προσεχές Eurogroup της Δευτέρας και εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτη πρέπει να αποκλειστεί» και πρόσθεσε ότι «εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο».
Ερωτηθείς πώς θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας: η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή και για τη δεύτερη και για την τρίτη» και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη κατά τη γνώμη μου».
Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ένας κανόνας για όλα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους».
Όλοι θα συμφωνήσουμε –και οι ξένοι και εμείς– ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έγινε, είχε πάρα πολλά προβλήματα, επισήμανε και συμπλήρωσε ότι το πρώτο ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μια μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Αυτό δεν είναι ο κανόνας των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε ο κ. Σταθάκης.
«Υποτίθεται ότι ένα κρατικό μονοπώλιο το διαλύουμε για να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό στην αγορά, όχι ένα ιδιωτικό μονοπώλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο θέμα, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες από τους διεθνείς κανόνες νομικές διαδικασίες.
«Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι παντού», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης