Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ: Βάρος ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα; - Μεγαλώνει το χάσμα εμπιστοσύνης Ελλάδας - ΕΕ

FAZ: Βάρος ο Βαρουφάκης για τον Τσίπρα; - Μεγαλώνει το χάσμα εμπιστοσύνης Ελλάδας - ΕΕ
Ο Βαρουφάκης με το να θέτει σε αμφισβήτηση το περιεχόμενο της συμφωνίας κατέστρεψε το περιεχόμενο της συμφωνίας αναφέρει η FAZ
Για διεύρυνση του χάσματος εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ κάνει λόγο σε σημερινό της δημοσίευμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αποδίδει την εξέλιξη αυτή κυρίως στη στάση που τηρεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα αναφέρεται στη δυσαρέσκεια των εταίρων απέναντι στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη εν όψει του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώνει μεγαλύτερη δυσαρέσκεια προς την Ελλάδα σε σχέση με την τελευταία συνάντηση των 18 υπουργών Οικονομικών στις 20 Φεβρουαρίου.
«Το χάσμα εμπιστοσύνης, για το οποίο έκαναν λόγο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Schaeuble και ο επικεφαλής του Eurogroup Dijsselbloem, έχει μεγαλώσει, διαπιστώνουν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.
Με το να θέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέχεια σε αμφισβήτηση το περιεχόμενο της συμφωνίας κατέστρεψε το κλίμα συναίνεσης ανάμεσα στους υπουργούς.
Γιατί ακόμη κι όταν η κρίση του ευρώ ήταν στο απόγειό της, όλοι οι υπουργοί είχαν συμφωνήσει ό,τι αποφασιζόταν στις Βρυξέλλες, να το υποστηρίζουν και στις χώρες τους παρά τις εσωτερικές πολιτικές δυσκολίες.
Όμως ο έλληνας υπουργός εμφανίζεται στις συνεντεύξεις του σαν μην τον αφορά η συμφωνία» αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Παράλληλα το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές των Βρυξελλών υποστηρίζει ότι ο Dijsselbloem διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία όχι με τον Βαρουφάκη αλλά απευθείας με τον Τσίπρα.
Όπως αναφέρει, την αποφασιστική εβδομάδα των διαπραγματεύσεων ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών δεν συνάντησε καν τον έλληνα ομόλογό του, αλλά τηλεφωνούσε στον Αλέξη Τσίπρα.
«Το ότι ο έλληνας πρωθυπουργός προσλαμβάνει τον υπουργό ως πρόβλημα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο του επέβαλε ‘σιωπητήριο’ και του απαγόρευσε να δίνει κι άλλες συνεντεύξεις, ενώ έχει τοποθετήσει δίπλα του τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος τουλάχιστον ξέρει να συμπεριφέρεται» καταλήγει το δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης