Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου - «Προσωπικές απόψεις τα όσα είπε για την Χρυσή Αυγή»

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου - «Προσωπικές απόψεις τα όσα είπε για την Χρυσή Αυγή»
Σύμφωνα με τον κ. Φίλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα ακυρότητας νόμων επειδή δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Αποστάσεις από τις θέσεις που εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τα περί ακυρότητας των μνημονιακών ρυθμίσεων λόγω Χρυσής Αυγής, τηρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης
Ειδικότερα ο κ. Φίλης, μιλώντας στο STAR, είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δε θέτει θέμα ακυρότητας των νόμων επειδή απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις ψηφοφορίες της Βουλής και ότι ούτε τότε που έγιναν αυτές οι ψηφοφορίες, ούτε τώρα, τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο θέμα.
«Δεν συμμερίζομαι, προσωπικά, την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών», είπε ο κ. Φίλης και συνέχισε:
«Τα όσα είπε η κα Κωνσταντοπούλου είναι σε συνέχεια μια προσωπικής της άποψης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα ακυρότητας νόμων επειδή δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Θέτουμε θέμα ακυρότητας νόμων για άλλους λόγους».
Ερωτηθείς για το αν το θέμα της Χρυσής Αυγής είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν είναι πρωτεύον, αλλά πρέπει να συζητηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου προκάλεσε θύελλα στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, καθώς όχι μόνο υπερασπίστηκε τις πάγιες θέσεις της για την παρουσία των χρυσαυγιτών στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα εγκυρότητας μνημονιακών ρυθμίσεων που πέρασαν στη Βουλή με λιγότερους από 151 βουλευτές επειδή απουσίαζαν από τη ψηφοφορία οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια στιγμή την αντίθεση του εξέφρασε και ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι την κυβέρνηση δεν την έχει απασχολήσει αυτή τη στιγμή το θέμα που έθιξε η κ.Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε: «Ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω αυτή την προσέγγιση και θα ήθελα να παρουσιαστεί ένας προβληματισμός και κάποια επιχειρήματα σε μεγαλύτερο βάθος από την ίδια προφανώς».
Ερωτηθείς, παράλληλα, για το αν ο ίδιος πιστεύει ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου με τέτοιες τοποθετήσεις υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της, απάντησε ότι ναι μεν «είναι ένα πολιτικό στέλεχος με την δικιά της πολιτική παρουσία και τις απόψεις της» αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να συγχέεται σε καμία περίπτωση αυτή η ιδιότητά της με το ρόλο της προέδρου, είναι δύο διακριτά πράγματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης