Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Δεν υπάρχει θέμα Κατρούγκαλου για την κυβέρνηση» διαμηνύει ο Ν. Βούτσης

«Δεν υπάρχει θέμα Κατρούγκαλου για την κυβέρνηση» διαμηνύει ο Ν. Βούτσης
Σαφές μήνυμα στήριξης από τον υπουργό Εσωτερικών
Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλο παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Ν . Βούτσης.
Ειδικότερα ο κ. Βούτσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι «δεν έχουμε καμία επιφύλαξη για τον κ. Κατρούγκαλο ο οποίος θα εισηγηθεί μαζί μου το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση στη Βουλή».
«Δεν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων υπαλλήλων θα συζητηθεί στη βουλή άμεσα. Γνωστοποίησε επίσης ότι στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση θα προστεθούν δυο νέες διαταξεις.
Θα θεσμοθετηθεί δίμηνη παράταση για τους δήμους προκειμένου να ισοσκελήσουν τους προϋπολογισμούς τους και κατόπιν θα διαμορφωθεί νέο πρόγραμμα εξυγίανσης των οικονομικών των ΟΤΑ.
Θα προκυρηχτούν οι θέσεις γενικών διεθυντών στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.
Προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό, τη διοικητική ανασυγκρότηση που όπως είπε είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές και αλλαγές στον Καλλικράτη με αύξηση των δήμων σε νησιωτικές περιοχές και ορεινές.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους υψηλούς ισολογισμούς, που έχουν παρατηρηθεί σε ορισμένους Δήμους, τονίζοντας πως οι δέκα από αυτούς θα λάβουν δίμηνη παράταση και θα ενταχθούν σε πρόγραμμα «εξυγίανσης, που είναι υπό επεξεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης