Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα - Τη στήριξη της κοινωνίας ζητά η κυβέρνηση

Μαξίμου: Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα - Τη στήριξη της κοινωνίας ζητά η κυβέρνηση
Η λίστα δεν περιλαμβάνει περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε και μέτρα απορρύθμισης της αγοράς εργασίας
Με υψηλόβαθμες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να σημειώνουν ότι «στις σημαντικές μέρες που είναι μπροστά μας η κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη», στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Aλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν νέα υφεσιακά μέτρα.
«Το Μνημόνιο τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση την απόφαση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου» αναφέρουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν με νόημα ότι «σύμφωνα με την απόφαση αυτή η διαπραγμάτευση γίνεται στη βάση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά».
Η κυβέρνηση επιμένει στη σκληρή διαπραγματευτική στάση έναντι των αξιώσεων των εταίρων και πιστωτών, με τις κυβερνητικές πηγές να επιμένουν ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστεί στο Εurogroup «δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, πολύ περισσότερο δεν περιλαμβάνει μέτρα περικοπής συντάξεων και μισθών, καθώς και μέτρα περαιτέρω απορρύθμισης της αγοράς εργασίας».
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η λίστα θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα περιέχει το επεξεργασμένο μεταρρυθμιστικό εθνικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης.
Ήδη η κοστολόγηση και η μετάφραση των προτάσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ θα υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις ώστε να αρθούν τυχόν διαφωνίες.
Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να διερωτώνται με νόημα «αν η κυβέρνηση είχε υπογράψει τη συνέχιση του Μνημονίου, τότε ποιος ο λόγος των διαπραγματεύσεων;».
Μάλιστα οι ίδιες πηγές θυμίζουν τους νόμους που έχουν ψηφιστεί και αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες, προχωρώντας σε αντιδιαστολή με το mail Χαρδούβελη.
«Ο κ. Σαμαράς στην ουσία κάνει αυτό που ξεκίνησαν να κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια όταν έφτασαν στην Αθήνα.
Παρά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου -που δεν μιλάει για ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος» - ο κ. Σαμαράς και τα τεχνικά κλιμάκια θεωρούσαν πως στις 25 Ιανουαρίου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη χώρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα συμπληρώνοντας ότι «Γι’ αυτό ακριβώς ο Πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες και συγκλήθηκε η «επταμερής συνάντηση» στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
Για να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της απόφασης 20ης Φεβρουαρίου.
Και αυτό ακριβώς έγινε».
Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου καλεί ευθέως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «να συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία» συμπληρώνοντας ότι «καλό θα ήταν να μην προσπαθεί, έστω και μέσω ρητορικών σχημάτων, να εμπλέξει την χώρα στο μνημονιακό παρελθόν.
Κατανοητή η δύναμη της συνήθειας, κατανοητή και η αδυναμία αντιπολίτευσης».

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης