Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα στο Μαξίμου ο Λαφαζάνης, ανεβάζει κι άλλο τους τόνους - Να πάμε σε σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη

Κόντρα στο Μαξίμου ο Λαφαζάνης, ανεβάζει κι άλλο τους τόνους - Να πάμε σε σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη
«Καμία λίστα δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας»
Κόντρα στο Μαξίμου, που επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, πηγαίνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, καλώντας ευθέως την κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους εταίρους.
Ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους, ο κ. Λαφαζάνης ζητά η κυβέρνηση να συγκρουστεί ευθέως με τη γερμανική, όπως την χαρακτηρίζει, Ευρώπη, αμφισβητώντας ότι η λύση που προσφέρεται από τους θεσμούς είναι βιώσιμη για τη χώρα.
«Καμία λίστα δεν μπορεί να τεθεί και δεν θα τεθεί, υπεράνω της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής κυριαρχίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σενάριο συμβιβασμού με τους πιστωτές που θα περιλαμβάνει πάγωμα των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, περιγράφει ως εκβιαστικά τα διλήμματα που θέτουν οι δανειστές, κατηγορώντας τους για στραγγαλισμό της οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, προκρίνει ως μονόδρομο για την Ελλάδα«την σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη» αλλά και τους «κατεστημένους κύκλους της ΕΕ», κατηγορώντας τους ευθέως ότι επιδεικνύουν μια συμπεριφορά «αδίστακτων ιμπεριαλιστών προς μια μακρινή αποικία τους».
«Κανένας θεσμός, κανένας εκβιασμός και κανένα δίλημμα δεν πρόκειται να ενταφιάσει αγώνες δεκαετιών των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκαν με την Αριστερά και τις αρχές της» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «αυτήν την ώρα απαιτούνται στη χώρα, επειγόντως και χωρίς καμία καθυστέρηση, μεγάλες και τολμηρές επιλογές, εναλλακτικές απέναντι στη γερμανική Ευρώπη» καθώς «η Ελλάδα έχει πολλούς, βιώσιμους και ρεαλιστικούς εναλλακτικούς δρόμους για να αντιδράσει και μάλιστα να αντιδράσει επιτυχώς».
Aκόμη, εξαπολύει «προειδοποιητικές» βολές προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας με νόημα: «και ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μία και μόνη εντολή και επιλογή:
Να πάμε μπροστά με τις αρχές, τις αξίες μας και το πρόγραμμά μας, στηριγμένοι στις καλύτερες ιστορικές παραδόσεις μας και στους κοινωνικούς αγώνες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης