Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πολιτική Γραμματεία ο πρωθυπουργός, πριν το κρίσιμο κυβερνητικό συμβούλιο

Στην Πολιτική Γραμματεία ο πρωθυπουργός, πριν το κρίσιμο κυβερνητικό συμβούλιο
Ο Αλέξης Τσίπρας θα διαβεβαιώσει τα μέλη του κομματικού οργάνου ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση την εντολή του λαού.
Με την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσήλθε λίγο αργότερα, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας να εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετα σε ό,τι αφορά τα σενάρια που ακούγονται για μια σειρά από μέτρα και μεταρρυθμίσεις, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να εξηγήσει ότι η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την εντολή του ελληνικού λαού , μακριά από μνημόνια, τρόικες, αλλά εντός ευρώ.
Την ίδια ώρα, με την κυβέρνηση να εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για το βαθμό που θα δεχτούν οι εταίροι και οι πιστωτές τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύονται και δυναμώνουν οι εσωκομματικές φωνές που ζητούν ρήξη χωρίς κανένα συμβιβασμό.
Ενδεικτικό είναι ότι σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της ισχύ η κυβέρνηση, ο επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας , Π. Λαφαζάνης και υπερπουργός Ενέργειας, αναχωρεί αύριο για τη Μόσχα, προκειμένου να αναζητήσει συμφωνίες γύρω από τα ενεργειακά και την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.
 Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός θα καταστήσει σαφές στα 15 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι σκληρή και ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, λαμβάνοντας υφεσιακά μέτρα που παραπέμπουν στο e-mail Χαρδούβελη.
Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ. Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Βουλή, όπου θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου,  αποτιμώντας συνολικά την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και κυρίως οριστικοποιώντας την τελική λίστα, αλλά και καταληκτική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που θα πέσει στο τραπέζι του EuroWorking και του Eurogroup.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης