Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στήριξη της Πολιτικής Γραμματείας στις επιλογές Τσίπρα - Κόμμα και κυβέρνηση υπέρ της σκληρής στάσης

tags :
Στήριξη της Πολιτικής Γραμματείας στις επιλογές Τσίπρα - Κόμμα και κυβέρνηση υπέρ της σκληρής στάσης
Στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκαν και οι αποκρατικοποιήσεις
Κυβέρνηση και κόμμα εμφανίζονται με κοινή γραμμή σε ό,τι αφορά την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να πάει η διαπραγμάτευση μέχρι τέλους.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στα στελέχη του πολιτικού του οργάνου ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές και επιμένει στην πρόταση των μεταρρυθμίσεων , όπως τις έχει περιγράψει, με τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας και ειδικά τους διαφωνούντες της αριστερής πλατφόρμας να τον «πολιορκούν» με μπαράζ ερωτήσεων για όλα όσα ακούγονται  τις τελευταίες μέρες ως προτάσεις της κυβέρνησης.
Στο σύνολό τους τα 15 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εμφανίστηκαν όπως χαρακτηριστικά έλεγε υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος «τσιμενταρισμένοι» στη γραμμή της σκληρής διαπραγμάτευσης, της πολιτικής λύσης μακριά από υφεσιακά μέτρα που παραπέμπουν σε μνημόνια, επιτήρηση, τρόικες και e-mail Χαρδούβελη.
«Το 1,2 και το 1,9 που ζητάμε είναι δικά μας χρήματα, μας τα χρωστάνε.
Η πίεση που δέχεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι πολιτική και είναι πόλεμος σε βάρος του ελληνικού λαού από κύκλους εντός και εκτός Ευρώπης», σημείωνε στο bankingnews υψηλόβαθμη πηγή της Κουμουνδούρου.
Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις Δραγασάκη, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει ότι το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και του εθνικού πλούτου, αποκλείεται κατηγορηματικά, εξηγώντας  ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής του είναι η αξιοποίηση με περιβαλλοντικούς, εργασιακούς όρους και προϋποθέσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, με σαφή συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου.
Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.
Παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
Τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.
Η Πολιτική Γραμματεία ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως κατεγράφησαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Πολιτική Γραμματεία επαναβεβαίωσε τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.
Ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης