Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, το μήνυμα Μerkel - Ηοllande στην Ελλάδα - Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, το μήνυμα Μerkel - Ηοllande στην Ελλάδα - Να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις
H συνάντηση στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου
(upd3)Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο απηύθυναν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Βερολίνο.
Μerkel και Ηοllande ζήτησαν από την Ελλάδα να επιταχύνει τις διαδικασίες και να προχωρήσει τάχιστα τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, διεμήνυσε η Αngela Merkel, εκφράζοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.
Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμη, προειδοποίησε η Γερμανίδα Καγκελάριος.
Χάθηκε χρόνος σε ό,τι αφορά το ελληνικό ζήτημα, παραδέχθηκε, από την πλευρά του, ο Francois Ηοllande.
Οι συνομιλίες για την Ελλάδα πρέπει να επιταχυνθούν, υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη» διεμήνυσε επίσης ο Hollande.
Αναφερόμενοι στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, οι δύο ηγέτες τόνισαν πως ο κάθε Ευρωπαίος ηγέτης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται τη Ρωσία, χωρίς αυτό να συνιστά πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του τακτικού γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Στο επίκεντρο των επαφών αναμένεται να βρεθούν το θέμα της Ελλάδας και όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην πορεία των διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Πέραν αυτού, τη συνάντηση θα απασχολήσουν επίσης η κρίση στην Ουκρανία αλλά και οι εν εξελίξει στη Λωζάννη διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Χθες Δευτέρα και από το Ελσίνκι όπου είχε συνομιλίες με τον φινλανδό πρωθυπουργό Αλεξάντερ Στουμπ η γερμανίδα καγκελάριος επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα που διαφαίνεται μεταξύ Ελλάδας και εταίρων όσον αφορά την περιβόητη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ουσιαστικά ότι η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών αφήνει σημαντικά περιθώρια ευελιξίας.
Όσον αφορά τα εξειδικευμένα μέτρα που λαμβάνει μια κυβέρνηση, όπως είπε, μπορεί να υπάρξουν διάφορες παραλλαγές, στο τέλος όμως, θα πρέπει να έχει νόημα το συνολικό πλαίσιο. Υπενθύμισε μάλιστα ότι και στην περίπτωση της Ιρλανδίας υπήρξαν αλλαγές του προγράμματος μετά την κυβερνητική αλλαγή. Εντέλει όμως το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, ανέφερε η καγκελάριος και επανέλαβε ότι «εργαζόμαστε ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει μέρος της Ευρωζώνης».
Σχολιάζοντας τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έκανε λόγο για μια αναμενόμενη «μακρά διαδικασία συζητήσεων» η οποία δεν την εκπλήσσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης