Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Krugman με Τσίπρα και Παυλόπουλο: Δεν ζηλεύω την θέση στην οποία βρίσκεστε

Συνάντηση Krugman με Τσίπρα και Παυλόπουλο: Δεν ζηλεύω την θέση στην οποία βρίσκεστε
P. Krugman: Επικροτώ τη δουλειά σας
(upd) Δεν ζηλεύω τη θέση στην οποία βρίσκεστε» τόνισε ο νομπελίστας Αμερικανός οικονομολόγος Paul Krugman στον πρωθυπουργό, ο οποίος τον υποδέχθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Στη θεωρία τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ ό,τι είναι στην πράξη» παραδέχθηκε χαμογελώντας ο πρωθυπουργός απαντώντας στον οικονομολόγο.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ δεν ακολούθησαν δηλώσεις.
Τον κ. Krugman συνόδευε ο Γεράσιμος Αρσένης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST), ο οποίος έφερε στην Ελλάδα τον Αμερικανό οικονομολόγο.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε: Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά την υποδοχή τού νομπελίστα οικονομολόγου Paul Krugman, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη και οι θέσεις και οι απόψεις σας, ιδίως στο τελευταίο σας βιβλίο «Τέλος στην ύφεση τώρα», μας βοηθούν προκειμένου με τους εταίρους μας να τροποποιήσουμε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος που μας έχει επιβληθεί. Ώστε με τις αλλαγές αυτές να βγούμε επιτέλους στις αγορές και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας».
Απευθυνόμενος στον διακεκριμένο Αμερικανό οικονομολόγο, και αναφερόμενος στα όσα εκείνος είπε στη διάλεξή του στην Αθήνα, την Παρασκευή, συμπλήρωσε: «Με όσα είπατε και στη διάλεξή σας έχετε βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της».
Από την πλευρά του ο κ. Paul Krugman ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ευγενικά του λόγια, όπως είπε. «Είναι ίσως υπερβολικά. Είμαστε, όμως, σε ένα σημείο καμπής κι εδώ και στην Ευρώπη. Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα, να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ, βεβαίως, προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» σημείωσε.

(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 18 Απριλίου 2015 13:46)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης