Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο που δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο που δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό
Θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, εκτιμά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
Η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο, το οποίο δεν θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό,  εκτιμά ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θεωρεί ανοιχτό είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών.
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με τους εταίρους ικανοποιώντας απαιτήσεις ομίλων και δανειστών.
Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι και οι επώδυνες αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων θα είναι σε ισχύ, ενώ θα προστεθούν και νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι».,
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας πλέον πάρει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας που παλιά κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσει το πλασάρισμα μιας πολιτικής καθαρά αστικής, αντεργατικής με αριστερό φιλολαϊκό περιτύλιγμα».
Ακόμη, θεωρεί πως είναι ανοιχτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών, αλλά δεν βρίσκει πιθανό και το σενάριο μιας οικουμενικής κυβέρνησης στην παρούσα φάση.
Σχετικά με τα θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι θα πρέπει να υπάρξει σύγκρουση και απειθαρχία στον κανονισμό του Δουβλίνου και στη συνθήκη Σένγκεν.
Όπως ανέφερε, «άμεσα πρέπει να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, γρήγορη και δίκαιη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φύγουν στις χώρες τελικού προορισμού τους».
Τέλος, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο ίδιος ζητά να μην υπάρξει καμία περίπτωση κουκουλώματος της υπόθεσης.
Ο κ. Κουτσούμπας κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση», η οποία είναι «ναζιστική και στη δομή της και στην οργάνωσή της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης