Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες
Καλεί τον πρωθυπουργό να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή
Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος παράλληλα,  προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως σημειώνει, εξαιτίας του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».
Ο ίδιος καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και «να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».
Μάλιστα, τον καλεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους ΑΝΕΛ.
Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας.
Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας»,  τονίζει.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης προειδοποιεί ότι τον Μάιο είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια», όπως λέει, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.
Αναφέρει δε, πως «ο πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο».
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, το Ποτάμι μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης