Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύπρος: Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πλαίσιο αφερεγγυότητας

tags :
Κύπρος: Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε το πλαίσιο αφερεγγυότητας
Την απόφαση της Βουλής χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης
Το πλαίσιο αφερεγγυότητας ενέκρινε, με 33 υπέρ και 23 εναντίον, η Ολομέλεια Βουλής, έπειτα από μακρά αναβολή της σχετικής συζήτησης, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και κατάθεση τροπολογιών.
Τα νομοθετήματα υιοθετήθηκαν με τις ψήφους των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.
Μάλιστα, για τη θετική στάση της ΕΔΕΚ, καθοριστική ήταν η υιοθέτηση των τροπολογιών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ.
Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ, είχε εξαρχής υπογραμμίσει ότι οι τροπολογίες της αποτελούσαν «κόκκινες γραμμές» για την τελική της στάση.
Περαιτέρω, κατά τάχθηκαν το ΑΚΕΛ, αλλά και οι βουλευτές του ΕΥΡΩΚΟ, Δ. Συλλούρης, των Οικολόγων, Γ.  Περδίκης, της Συμμαχίας Πολιτών, Ν. Κουτσού και ο ανεξάρτητος Ζ. Κουλίας.
Την απόφαση της Βουλής χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η νομοθεσία που εγκρίθηκε σήμερα από τη Βουλή, είναι προϊόν σκληρής και επίπονης προσπάθειας της κυβέρνησης, με τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των τροποποιήσεων στα νομοσχέδια προς περαιτέρω διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων, καθώς επίσης και σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας.
Όπως τονίζεται σε γραπτή δήλωση του κ. Αναστασιάδης, «η σημερινή απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανάμεσα σε άλλα, ενισχύει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές και κατ΄ επέκταση για πλήρη απεξάρτηση από τους δανειστές μας, επιτρέπει τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση του υπόλοιπου της δόσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης